12 maj 2009

Wihlborgs

Jag blev medlockad att lyssna på Wihlborgs VD. Det var ganska intressant, så intressant som ett fastighetbolag kan vara. För er som inte känner till Wihlborgs så är det ett fastighetsbolag som fokuserar på kommersiella fastigheter i Öresundsregionen, framförallt den svenska sidan.

Kontentan av mötet var att VD:n Anders Jarl verkar vara en vettig man. Det är viktigt oavsett bransch. En annan sak som kom fram var att bolaget i princip enbart kör med rörlig ränta, vilket inte är så konstigt i mitt tycke. Det tar för stor del av kakan att försäkra sin räntenivå, vilket det egentligen handlar om när man binder räntan.

Jag är mer positivt inställd till bolaget efter att ha hört presentationen, men jag är inte så pass övertygad så att jag direkt kommer att köpa aktier. Om det däremot kommer ett riktigt race neråt som drar med sig samtliga sektorer så tror jag nog att det kan vara intressant att sätta lite pengar i Wihlborgs.

Idag har jag noll exponering mot fastighetsbranschen. Jag äger inte ens mitt eget boende. Det talar naturligtvis för att sätta lite pengar i ett bolag som Wihlborgs, men det är inte tillräckligt starkt.

Vad tycker ni om Wihlborgs?

Mvh Charlie

2 kommentarer:

Storm sa...

Hej Charlie,
Ett kort trade på några dagar/veckor kanske kan vara något men inget man vill ha i portföljen dessa dagar. Rekordhög arbetslöshet och konkurserna som haglar tätt, det rimmar inte bra med kommersiella fastigheter.

Mvh
Storm

Charlie sa...

Det ligger en del i det, men Öresundsregionen är ganska intressant på så sätt att många stora företag väljer att lägga sina kontor i Malmö istället för Köpenhamn på grund av att Malmö har ett annat kostnadsläge än Köpenhamn. Det talar för Öresundsregionen.

En annan sak som talar för ett företag som Wihlborgs är att de hyr ut en hel del till statliga aktörer, t ex Malmö Högskola och Region Skåne. Det ger en viss trygghet.

I stort håller jag med dig och jag tror inte att jag kommer att köpa på mig några aktier i bolaget.

Mvh Charlie