09 maj 2009

Ny riktkurs för XACT BULL

Det finns en del grundregel som jag försöker hålla mig till när jag handlar. En av dem är att inte bli girig. Om kursen letar sig upp till den nivå som man har tänkt sig så bör man sälja. Då har man gjort en bra affär och skall vara nöjd.

I fallet med XACT BULL som jag tjatar om var och varannan dag här på bloggen så har jag tidigare haft en riktkurs på 104 SEK, vilket ungeför motsvarar 800-nivån för OMX30S, dvs där vi är just nu. De senaste dagarna har kursen varit uppe och vänt på 105 SEK, men eftersom jag dragit tillbaka min säljorder så blev det ingen affär. Kursen slutade på strax under 104 SEK i fredags. Summa summarum, om jag skall hålla mig till vad jag sagt för ett tag sedan så borde jag sälja om kursen pinnade upp en liten bit, ytterst liten bit till och med.

Jag tror inte att jag kommer att göra det faktiskt. Det har kommit lite ny fakta på bordet i samband med stresstesterna i USA och jag tycker att framtiden ser ganska ljus ut. Allt fler, bland annat Rodney Alfvén, anser att botten är passerad, vilket iofs inte är samma sak som att säga att kurserna kommer att fortsätta upp, men ändå en positiv signal. Förhoppningsvis kommer allt fler medvindsseglare som plockat ut sina pengar i oktober att återvända nu när det börjar skönjas morgonluft. Detta har som bekant redan börjat hända, men det finns mer pengar som kan leta sig in på börsen.

Hur som helst, bottom end är att jag nog kommer att strunta i 104 SEK-nivån och istället hoppas på att kursen innan sommaren är slut har letat sig upp till 110 SEK. Det känns inte otroligt. Den nya riktkursen får alltså vara 110 SEK.

Hur dum anser ni att jag är?

Charlie

2 kommentarer:

Bryggarn' sa...

Jag har två svar på din fråga :)

1. Cut your losses short and let your profits run - bra att flytta fram din målkurs helt enkelt.

2. Om du inte följer en strategi du satt upp kan du inte utvärdera om den fungerade tillfredsställande och därefter justera den inför nästa affär - du borde hålla dig till din plan.

Så, jag tycker att du gör både rätt och fel :)

Charlie sa...

Hej Markus!

Jag brukar framförallt följa din punkt 2, dvs lagt kort ligger. Tidigare gick jag t o m så långt att jag hade säljordrar som motsvarande mina riktkurser liggande alltid på alla innehav.

Man skulle ju också kunna resonera som så att strategin lyckades och att jag nu tar ny position.

Att frångå sin strategi i innehav som går uppåt är nog mindre farligt än att frångå i innehav som går nedåt.

MVh Charlie