22 maj 2009

Bottenfiske

Jag slängde in ett par köpordrar nu på morgonen. Se nedan:

Nokia 10,15 EUR
Jag hoppade av tåget på 10,70 EUR. Efter att jag hoppat av fortsatte kursen upp över 11 EUR för att nu ligga strax under 11 EUR. Det är möjligt att jag varit för snål, men blir det ett par sura börsdagar under nästa vecka går kanske ordern igenom. Om inte så är ingen fara skedd.

XACT BULL 95 SEK och 93 SEK
Jag sålde hela mitt innehav på 96 SEK. Främsta anledningen till att jag sålde var för att jag ville realisera en vinst så att jag kan göra mig av med lite förlustpapper. En annan anledning var att jag tycker att uppgång hittills i år varit bra, kanske lite för bra. Trots detta så tror jag att botten är passerad och att det finns anledning att äga aktier. Eftersom jag gillar indexberoende börshandlade fonder så tänker jag hoppa på XACT BULL igen. Det blir förmodligen i omgångar. Om kursen letar sig ned under 90 SEK så kommer jag nog gå in ganska tungt. I nuläget så snor jag åt mig ett par aktier i taget.

Skanska 82 SEK
Jag gillar Skanska. Skanska bygger hus och vägar och få betalt för det. Det är en affärsmodell jag fattar och som jag tror kommer att hålla. De är även tillräckligt stora för att ta riktigt stora infrastrukturprojekt, vilket är bra i dessa tider när bostadsmarknaden är tuff. Om kursen för Skanska sticker ned till 82 SEK så fyller jag på.

AXIS 75,50 SEK
Jag har länge trånat efter AXIS-aktier, men jag har ofta tyckt att de varit för dyra. En vacker dag hoppas jag att mina snåla köpordrar går igenom.

Är det någon som har något bra tips?

Mvh Charlie

Inga kommentarer: