04 maj 2009

Ratos ut ur portföljen

Ratos blev inget långvarigt innehav i portföljen. Jag sålde för ett par dagar sedan för 138 SEK, vilket var lite överilat med tanke på att kursen nu hackat upp till 148 SEK. Anledningen till att jag slängde in en säljorder så snabbt efter att jag köpt var att jag läste en artikel där Ratos inte rekommenderades eftersom substansrabatten var relativt låg, om inte obefintlig. Det var inte ett helt genomtänkt beslut att köpa och inte heller en genomtänkt försäljning, men så blir det ibland. Jag handlar med små summor och jag hoppar ibland på tåget utan att fundera speciellt mycket. Oftast när jag själv tycker att jag har agerat för snabbt och ogenomtänkt så försöker jag göra mig av med innehavet.

Jag har börjat fundera på att realisera en vinst i XACT BULL, vilket är ett innehav där jag har gått in på ett mer genomtänkt och planerat sätt. Just nu ligger jag inne med en säljorder på 104 SEK. Om säljordern går igenom kommer jag att försöka handla tillbaka en del på 102 SEK och en del på 98 SEK. Det beror lite på dock. Just nu så verkar det vara mycket pengar på väg in i systemet, vilket indikerar att uppgången kan hålla i sig och i sådant fall är det bättre att avvakta så att jag inte hoppar av och får hoppa in igen på en högre nivå. Det är naturligtvis svårtajmat, men jag har fått känslan av att USA allt mer börjar få ordning på sitt ekonomiska system och att risken för ett bakslag blir mindre, vilket gör att uppgången kan fortgå ett tag.

Försäljningen på 1,90 SEK i Precise Biometrics var nog ganska bra. Just nu ligger kursen på 1,50-1,60 SEK och jag är lite sugen att fiska upp ett antal på runt 1,40 SEK om kursen letar sig ner till de nivåerna. Jag är dock mer sugen på att köpa på mig fler Readsoft om kursen för den aktien letar sig under 9 SEK. I dagsläget ligger kursen där runt 9,30 SEK. Jag funderar även på att fylla på lite överallt i de befintliga innehaven, bl a Volvo om kursen letar sig under 50 SEK. Det är inte heller omöjligt att jag ökar i XACT BULL. Det finns många uppslag. Till helgen hinner jag förhoppningsvis sortera alla tankar.

Mvh Charlie

5 kommentarer:

Storm sa...

Hej Charlie,
Det kan vara läge och realisera vinsten i Xact bull om du känner för det. Annars kan du fylla på vid eventuell dipp. Vi kommer antagligen stiga till OMXS30 820, sen blir det tufft. Your choice, båda är bra. På sikt är dollarn ett stort hot mot OMX, om den dippar så blir NY stocks billiga och Svergie dyrt. Med det och Baltikum i bakluckan så kan det bli tufft för OMX längre fram än 820. Det är min lilla analys, ta det för vad det är. Lycka till! :)


Mvh
Storm

ps. Ha koll på oljan, ett avbräck över 60 så får vi se en fin framtid...

Charlie sa...

Hej Storm!

Kul att du kommenterar. Jag känner att jag har tryckt ut information i rymden den senaste tiden utan gensvar.

Jag går i tankar på att realisera vinsten i Bull ganska snart. Just nu har jag en säljorder på 104 SEK. Huvudanledningen till att jag säljer är för att realisera så att jag kan få lite handlingsutymme så att jag kan göra mig av med lite förlustpapper. En annan anledning är att det kan komma en dipp som du säger. Kanske blir det en kompromisslösning där jag ganska snabbt köper in mig igen till en del och om det kommer en dipp nedåt så fyller jag på ytterligare. Förmodligen kommer jag att handla på mer kort sikt i Bull framöver, framförallt med liggande säljordrar för att pricka in tillfälliga toppar. Skitsvårt och hög risk - absolut, men det är jag beredd på.

Vad gäller olja så tror jag att om vi verkligen har passerat botten och att vi nu så sakteliga är på väg uppåt kan det vara så att oljan kommer att gå upp i takt med att efterfrågan ökar. Jag är verkligen ute på okänt vatten när det kommer till oljeprisdiskussioner, men det är inte intressant för den delen.

mvh Charlie

Anonym sa...

"When in doubt - get out"

Storm sa...

Själv har jag börjat fiska lite i Mini long Olja, warrant med 2-5 ggr hävstång, beroende på vilken du väljer. Inget för den med svagt hjärta men otrolig potential. Enligt mig så ligger oljan precis i början på en lång resa upp. Mina anhalter är 60, 67, 72 och 77.
Som sagt, stor risk i warranten men nersidan för oljan ser jag som ytterst begränsad, inte lägre än 40. Dippar det så fyller jag på.

All the best mate.

Storm

Charlie sa...

Jo, visst är det bra att fly när det blir läskigt. Det kännetecknar en bra aktiesparare :)