28 maj 2009

Draknästet

Jag gillar Draknästet. SVT har gjort en bra satsning. Jag var rädd att det hela skulle bli ett fiasko, men Silverback som jag vet är produktionsbolaget bakom programmet har lyckats riktigt bra. Det är snyggt och det är bra tempo under programmen. Min farhåga var att det skulle bli en blek kopia av förlagan Dragons' Den som BBC gjort ett antal säsonger, men programmet står på egna ben och drakarna är ett skönt gäng.

Det verkar som att ekonomibloggaren Jakob, som mellan varven skriver om hur han blev rik, har snappat upp domänen www.draknastet.se och sammanställer de olika avsnitten på denna domän. Smidigt om man inte orkar googla upp de olika deltagarna själv.

En idé som jag fick idag när jag tittade på kvällens avsnitt är att man skulle kunna koppla samman exempelvis svenska entreprenörer med engelska investerare. Det hade varit intressant. Förmodligen hade det blivit en del sköna kulturkrockar och ganska bra TV.

För övrigt tycker jag att det verkar vara lätt att få riskkapital. Jag har hittills sett samtliga bidrag som visats i TV och vad jag kan komma på så hade jag bara satsat pengar på Jan-Erik Rova och hans stötdämpare. Det verkade väldigt smart och marknaden lovande.

Charlie

4 kommentarer:

Storm sa...

OMX har en triangel formation på gång, slutar oftast med Bull race. Kan vara läge att plocka in en del bullar nu, tajt stopploss på 3% eller trailing 3 resp 5 %
Mvh
Storm

Charlie sa...

Tack för tipset! Intressant att veta vad din tekniska analysen visar.

Efter att jag sålt mina XACT BULL (lite för tidigt) så är jag lite väl likvid. Förmodligen kommer jag att pumpa in lite mer pengar under nästa vecka. Jag kommer troligen att sätta en del i BULL.

Charlie sa...

Förresten stop-loss på 3%? Är inte det väldigt lågt?

Storm sa...

Hej Charlie,
Break-out skedde idag. Ser ut att vara ett riktigt (dvs, icke falskt) utbrott.
Högre höjder väntas men det blir antagligen lite flackande tidvis. Ser ut som tidigare topp ska utmanas och jag tror den kommer knäckas snart. Detta kan brytas sönder av tex en devalvering i Lettland som kanske får Swedbank på knäna...


3% - jo det är lågt, beror lite på vart du går in. Går du in i innan slut-call i nedgång (för köp av bull) så kan det vara ett sätt. 5% är normalt.

Oljan rusar som jag tipsade om tidigare.

Lycka till!

Mvh
Storm