01 mars 2007

Lite mer Investor, lite mindre XACT BEAR och så några Telia-aktier

Idag var det ännu en härligt turbulent dag på börsen. Värsta berg-och-dal-banan, trots att det är sportlovsvecka :)

Idag passade jag på att fylla på med lite till Investor för 159SEK. Det visade sig vara ganska bra tajming då aktien slutade dagen på 162,50 SEK, vilket nu också är min snittkurs. Trevligt med ett ganska stort innehav i Investor. Det är lite för stort i dagsläget, så jag kommer förmodligen att sälja av en del ganska snart. Det är inte omöjligt att jag säljer en del av innehavet om aktien kommer upp runt 170SEK.

Jag gjorde som jag antydde igår, nämligen sålde av en del av mina XACT BEAR-aktier. Priset för dessa blev 50,10 SEK, vilket var bra med tanke på att de slutade på en kurs strax under 49SEK om jag minns rätt. Jag vet i nuläget inte riktigt hur jag skall göra med resterande björnaktier. Det är möjligt att det kommer en korrigering till längre fram i samband med avstämningsdagarna. Då är det naturligtvis fint att sitta med björnaktier, men å andra sidan finns det en risk/möjlighet att börsen kommer att gå upp nu inför jätteutdelningarna.

Apropå utdelningar så köpte jag även några TeliaSonera-aktier idag. Utdelningen på Telia är 6SEK, om jag inte är kraftigt felinformerad, och jag fick aktierna för 57,50SEK. Det blir en ganska bra direktavkastning. Jag kollade upp avstämningsdagen, och tror, om jag kommer ihåg rätt, att den är den 21 april. Detta köp var inte direkt underbyggt av någon närmare analys, utan jag chansar helt enkelt på att marknaden har ett kort minne, dvs att aktien kommer att hämta de 10% som den tappar vid avstämningsdagen ganska snabbt. Om aktien stiger ett par kronor så säljer jag förmodligen innehavet. Jag är nämligen lite kluven till operatörer för närvarande. Det var inte så länge sedan som jag brände lite pengar i Tele2. Det kan naturligtvis påverka.

Förhoppningsvis går börsen uppåt lite imorgon så att jag kan sälja av lite, annars får jag helt enkelt behålla aktierna ett tag. Om börsen därmot går ner ytterligare så är jag ganska sugen på att köpa några AXIS-aktier. De har fallit från runt 110SEK ner till runt 95SEK. Jag blev klart imponerad av deras senaste rapport, och att de lyckades stå emot trycket från marknaden. Ni som läst min blogg tidigare vet att jag gillar AXIS så för er är det nog ingen nyhet.

Kommentera gärna.

vänliga hälsningar

Charlie

2 kommentarer:

Anonym sa...

Jag läser din blogg med intresse! Har även lagt upp en länk till dig, så om du vill får du länka tillbaks.

Lycka till med alla aktieaffärer!

/W
http://www.10miljoner.com

Charlie sa...

Kul att bloggen intresserar dig! Jag har även varit inne och tittat på din blogg. Fin design och intressanta inlägg! Hoppas att du når ditt mål snart.

mvh Charlie