10 mars 2007

SKF eller Alfa Laval?

Min portfölj består idag av informationsteknik (Prevas, Readsoft, Ericsson), telekomoperatörer (TeliaSonera) och finans- och fastighetsbolag (Investor, Handelsbanken). För att få en bättre riskspridning i portföljen har jag funderat på att köpa aktier i ett verkstadsföretag. Två verkstadsföretag som lockar är Alfa Laval och SKF.

Alfa Laval lockar för att de leverar fina resultat gång på gång och deras produkter känns som framtiden, men kursen känns hög för tillfället. Så här i efterhand hade det varit ett perfekt köp under stormveckan, men att vara efterklok tjänar man inga pengar på.

SKF lockar genom att de känns stabila och levererar bra resultat. Jag tror att SKF har bra rykte runt om i världen och i takt med att ekonomier som Kinas växer så går det också bra för ett företag som SKF. Min erfarenhet är att svensk basindustri har ett väldigt gott rykte utomlands och att vi inte alltid väger in det i börskurserna. SKF:s värdering känns något mer lockande än Alfa Lavals därför är det inte omöjligt att det blir några SKF-aktier innan det är dags för utdelningar i april/maj.

Om kurserna sticker ner igen i nästa vecka så är det inte omöjligt att jag köper på mig SKF eller Alfa Laval. Ett annat tänkbart köp som jag skrivit om innan är AXIS.

Sov gott!

Charlie

Inga kommentarer: