18 maj 2021

Episurf: Mindre minskning

Idag så passade jag på att minska något i Episurf. Jag ligger fortfarande kvar med en del aktier och jag tror fortsatt på bolaget, dock så tror jag att det kan ta längre tid innan vi får se något större genombrott försäljningsmässigt och jag misstänker att det kommer att komma, om det inte redan finns, liknande tekniker eller produkter som kommer att konkurrera om marknadsandelarna. Eftersom jag har en del aktier så har jag gärna fel. En annan faktor som spelar in är att jag misstänker att kursen kan komma att ta en del skada om det blir en generell sommarnedgång. Det innehav som jag har kvar kommer jag nog att ligga kvar med under ganska så lång tid. Framtiden får utvisa.

Aktier som jag följer lite extra noga för tillfället är XXL, Scandic och Huscompagniet. XXL följer jag för att jag funderar på att helt lämna. När tillfälle uppstår så kommer jag nog att hoppa av helt. Det kommer sannolikt att bli en helt OK Q2:a, men jag känner mig på många sätt tveksam till bolaget och att bolaget har framtiden för sig. Det är möjligt att jag har fel och att min oro är obefogad, men just nu så känner jag mig ganska tveksam. Eftersom uppöppnandet av samhället och intresset för friluftsliv, cykling mm verkar till XXL:s fördel så försöker jag låta bli att göra något förhastat. Om det kommer lite positiv statistik och om kursen hoppar upp till 23-24 NOK så kommer jag nog att lämna.

På temat uppöppnande så tror jag att Scandic faktiskt kan vara intressant på dessa nivåer. Jag tror att resandet inom Sverige kommer att vara ganska bra under sommaren och under hösten kommer många att vara vaccinerade, vilket borde göra att diverse företagsevent borde kunna hållas. Eftersom jämförelsetalen är lätta (mindre relevanta egentligen) så kan det eventuellt ge kursen lite extra skjuts. Det finns redan en del Scandic i portföljen så möjligen avstår jag av den anledningen.

Huscompagniet har jag snöat in på för jag tycker att det är ett ganska intressant case och jag tror rätt mycket på bolaget. Jag hade egentligen inte tänkt att jag skulle öka mer och det ligger väl egentligen fast, men jag tittar en del och med en del pengar på sidlinjen är jag ganska köpsugen. Vi får se om jag ökar exponeringen ytterligare eller om jag håller på nuvarande nivå i portföljen.

Länkar:

Smittspridning (FHM):

https://experience.arcgis.com/experience/09f821667ce64bf7be6f9f87457ed9aa

Vaccinationer (FHM):

https://www.folkhalsomyndigheten.se/smittskydd-beredskap/utbrott/aktuella-utbrott/covid-19/statistik-och-analyser/statistik-over-registrerade-vaccinationer-covid-19/


Inga kommentarer: