17 januari 2011

Enquest in i portföljen igen

Idag gick jag igen in i Enquest. Oljebolaget trillade ner under dagen och slutade på 15,60 SEK. Nordea sänkte sin rekommendation under dagen från starkt köp till köp samtidigt som riktkursen höjdes från 18 till 19 SEK. Jag kommer nog inte att hålla ut så länge, men det bör finnas en hygglig uppsida i detta oljebolag med bra kassaflöde och utan belåning. Ett högt oljepris bör inte skada, inte heller ett gäng erfarna rävar som håller i spakarna. Jag hoppas på uppgång och hänger med till 17-18 SEK, men kastar in handduken om nivåer under 14 SEK blir aktuella.

Under dagen så försökte jag sno åt mig en större post Telia Sonera, men min köporder på 52,50 SEK gick aldrig igenom. Aktien handlades som lägst på 52,65 SEK och slutade på 52,75 SEK. Anledningen till att jag försöker få tag i Telia Sonera-aktier är att jag tycker att de handlas billigt för tillfället. Q3-rapporten var stark och det är inte lång tid till 2,50-3,00 SEK delas ut. Det skulle inte förvåna mig om kursen letar sig upp till runt 54-55 SEK den närmsta månaden.

Jag har även bestämt mig för att sälja mina Fortum-aktier om kursen går upp till 22,65 EUR de närmsta dagarna. Det är ett bra bolag, men jag ser ingen större uppsida från dagens nivåer och jag ser en risk att Euron försvagas mer framöver.

För övrigt har jag börjat läsa One Good Trade, en tradingbok skriven av Mike Bellafiore som är en av grundarna till tradingfirman SMB Capital. En kul bok som jag kan rekommendera alla som undrar hur det funkar på tradingfirmor.

Inga kommentarer: