29 januari 2011

Cellavision-funderingar

Jag har tidigare siktat på att behålla mina aktier i Cellavision till dess att kursen når 15-16 SEK, men nu börjar jag vackla något. SHB rekommenderar köp, likaså Veckans Affärer. Redeye skriver i en analys från november att 13 SEK inte är ett överpris. Den samlade bilden verkar vara att bolaget är köpvärt. Det är min bild också, men jag börjar bli lite tveksam.

Det är två saker som gnager mig lite. För det första är det välidgt dålig omsättning i handeln med aktien. Nu när det är positiva tongångar blir det trångt i säljledet och kursen kan ganska snabbt skutta upp runt 30% bara på lite positiva vibbar, någon nyhet och en inte liten aktör som handlar några aktier. Samma logik gäller åt andra hållet naturligtvis. Om många vill sälja kommer kursen att gå ned ganska ordentligt.

Den andra saken som gnager mig är att man gjorde ett dåligt resultat förra gången på grund av valutakurser. Situationen på den fronten har inte blivit bättre och jag är inte säker på att man har valutasäkrat så som man borde. Alltför många företag verkar ta förändrade valutakurser som någonting de inte kan påverka, vilket är direkt fel. En företagsledning skall inte bli tagen på sängen av förändrade valutakurssvängningar. De skall säkra upp sådant. Tyvärr tror jag att Cellavision kommer att visa upp ett bra resultat i lokala valutor, men ett dåligt resultat omräknat till SEK. Det är förståligt med tanke på att det är ett litet företag, men marknaden dom kan vara ganska hård om det blir så.

Jag har inte bestämt mig för hur jag skall göra, men mycket talar för att jag ligger kvar med mina aktier trots allt. Bolaget har framtiden för sig även om valutakurserna för tillfället kan påverka resultaten negativt.

3 kommentarer:

Felix B sa...

Otroligt inspirerande blogg! Fortsätt så här!

Charlie sa...

Tack!

Anonym sa...

Kan du hjälpa mig? Vet du om det finns en "dummie" för mig som inte ens förstår HUR jag köper aktier själv? Vill inte göra det via banken för om jag har förstått det rätt så går det mycket pengar till deras avgifter mm. Man ska kunna köpa och sälja via nätet själv, men hur?
Vänliga hälsningar Dorothea