21 augusti 2007

Är stockholmare ovanligt ekonomiintresserade?

En site som jag besöker ganska ofta är http://www.statcounter.com/. På denna site kan man se bra besökstatistik, vilka sidor som skickar trafik m.m. Man kan också på ett föredömligt enkelt sett få fram en karta där man kan se varifrån besökarna kommer.

En sak som slår mig varje gång jag är inne och kollar läget är att minst hälften av mina besökare kommer från Stockholm. Det är ganska anmärkningsvärt som jag ser det. Förvisso är Stockholm Sveriges finansiella centrum, men att det skall spela någon roll i mitt fall har jag svårt att se. En annan mer trolig förklaring är att det är vanligare att man läser bloggar i Stockholm än vad det är i resten av Sverige. Ytterligare en förklaring skulle kunna vara att det finns mer tjänstemän i Stockholm och att dessa är mer intresserade av att läsa om ekonomi på nätet än vad andra grupper är. Vad tror ni? Har någon annan gjort motsvarande upptäckt?

Det kanske skall nämnas i sammanhanget att jag inte sitter i Stockholm. Det är alltså inte mina vänner och mina vänners vänner som är inne och läser.

Hur som helst, ni är alla välkomna.

mvh Charlie

4 kommentarer:

Anonym sa...

Tyvärr så fungerar inte de där spårnings tjänsterna så bra i alla fall. Den placerar min lokalisering 75 mil fel.

Fredrik sa...

Jag tror min nätleverantör går via någon server i fel stad och därför visas jag lång från Linköping, troligen är det samma för dina andra besökare...

/Caffe foretagsekonomi.blogspot.com

Marcus sa...

Mitt "härkomst" varierar också en del från anslutningstillfällena. En annan faktor kan väl också vara att 1/8 svenskarna bor i Stockholm?

Charlie sa...

Det var kloka synpunkter. Jag trodde att dessa spårningstjänster var hyggligt tillförlitliga. De datorer som jag har testat med, tror att det är tre eller fyra, har placerats korrekt, men jag förstår att det kan skilja ganska mycket.

Precis som Mackan påpekar så bor ju ungefär en 1/8 av Sveriges befolkning i Stockholm, men allt annat lika så borde ju detta innebära att ungefär 1/8 av alla besökare kom från Stockholm.

Även om man räknar med en ganska stor osäkerhet hos spårningstjäsnterna så tror jag ändå att det är än högre andel människor som läser ekonomibloggar i Stockholm än vad det är i resten av Sverige. En annan sak som tyder på detta är att ganska många ekonomibloggar drivs av personer från Stockholm (Jag antar nämligen att det många läsare från en viss stad om det finns många bloggare från staden).

Kul idé med att driva en blogg om ekonomistudier Caffe! Jag tänker ta tillfälleti akt att fräscha upp gamla företagsekonomikunskaper :)

mvh Charlie