09 augusti 2007

Alfa Laval in i portföljen

Nerverna verkar vara på helspänn för tillfället. Mycket handlar naturligtvis om de amerikanska subprime-lånen, dvs bostadslån som ges till personer med låg kreditvärdighet, och vad dessa kan få för verkningar på ekonomin i stort. Idag meddelade bland annat en fransk bank att de drabbats av "haveriet" och sedan tidigare har ett par tyska banker meddelat att de förlorat pengar.

Nu finns det förmodligen andra anledningar till att börsen är orolig. En annan tänkbar anlening är att många bolag som levererat kvartalsrapporter som inte matchat eller överträffat förväntningarna har straffats ganska hårt. I dagens börskursen ligger det nämligen stora förväntningar, och de som inte leverar på topp åker ner i källaren. Detta gör det så klart mer riskfyllt att ge sig in i leken.

Hur som helst, jag passade på att köpa några aktier i Alfa Laval idag. Jag hade tur och fick dem för 403 SEK, vilket förmodligen blir dagslägsta. Alfa Laval har länge stått på önskelistan och de kommer nog att få hänga med ett tag, om de inte rusar iväg uppåt med all världens fart. Då cashar jag hem.

Läs mer på:
"Kraftigt ras på börsen", DN.se, 2007-08-09

mvh Charlie

4 kommentarer:

Anonym sa...

Sålde mina björnar idag. +15%.

Nöjd.
Får se om det blir fler framöver eller om jag ska sitta och tjura istället.

Sitt lugnt i båten.

Charlie sa...

Hej Kongo-Lasse!

Grattis till vinsten. Jag sålde själv en del av mina björnaktier idag för 45,10 SEK. Helt OK, men ingen jättevinst. Mitt snitt ligger på 42,90 SEK.

Det inte helt säkert att jag sitter lugnt i båten :) Under stormar av den här typen så öppnas det ibland möjligheter.

mvh Charlie

Anders sa...

Hej Charlie,
Jag har spanat ett langre tag pa Alfa Laval (AL) men inte kopt annu. Ar lite radd att "superkonjunkturen" borjar vika och att det blir fler hoststormar framover. Det blir intressant att se hur andra halvaret blir for den internationella verkstadsindustrin.

Charlie sa...

Hej Anders!
Jag håller helt med dig i din betänksamhet inför hösten. Det känns inte helt tryggt att köpa på sig aktier för tillfället, men jag tror på Alfa Laval. Nu återstår det bara att se om det var en bra tidpunkt att gå in.

mvh Charlie