10 augusti 2007

Minskning XACT Bear, Investor in

Det har fortsatt att storma på börsen och centralbanker runt om i världen har varit tvungna att pumpa in pengar för att inte hela det ekonomiska systemet skall gå i baklås. Det är klart oroande att alla lurpassar på alla och att det inte är utrett vem som har trampat i klaveret och gjort förluster på subprime-lånen.

Subprime-lånen är förvisso ingen nyhet, men omfattningen på förlusterna oroar. En annan jobbig sak är att det har hänt förr att en överhettad bostadsmarknad har lett till ekonomisk nedgång. För den som är intresserad kan man läsa om detta i en bok som heter Tradingguiden. (I denna bok kan man även läsa att det historiskt sett är en dålig deal att ge 40 oxar, 12 hästar, 30 säckar korn, eller vad det nu var, för en tulpanlök :) Jag syftar på en av de första kända ekonomiska bubblorna som ägt rum, nämligen tulpanmarknadsbubblan i Holland på 1600-talet)

Hur som helst, jag är glad att jag sålde av det lilla jag gjorde innan det bar av nedåt. Naturligtvis borde jag ha gjort mig av med fler av mina innehav, men de innehaven som jag hade kvar innan det bar av nedåt har jag tänkt att ha länge, dvs 12 månaders sikt eller mer. Precis som jag antydde i ett tidigare inlägg så sålde jag av en del av mina XACT BEAR för 45,10 SEK. Jag har en hel del kvar, men det kändes rätt att sälja av en del idag. Jag passade även på att köpa på mig aktier i Investor för 161 SEK. Det blir förhoppningsvis en bra affär på sikt. Både Investor och Alfa Laval, som jag köpte igår, är innehav som jag har övervägt ett tag så att det blev just dem var inte så konstigt. Nu återstår bara att se om man gjorde rätt eller inte.

Imorgon tror jag förresten att det kommer att bli lugnare på börsen. Jag känner mig ganska säker också. Det är lördag imorgon :)

"ECB fortsätter pumpar in mer pengar", DN.se
"Osäkerheten största problemet", DN.se
"Oron kan fortsätta i veckor", DN.se
"Börsen fortsätter att falla", DN.se

mvh Charlie

Inga kommentarer: