17 augusti 2007

Från en storm till en annan

Det har som bekant stormat en del på börsen den senaste tiden och även idag har börsen pendlat mellan ganska starkt nedåt under förmiddag för att sedan, efter att Fed sänkt diskontoräntan, ta igen sig en del på eftermiddagen. Jag funderar på att, trots det stormiga läget, köpa på mig lite mer aktier i början av näste vecka om kurserna går nedåt. Det finns nämligen en risk att orkanen Dean kommer att leta sig in över USA under början av nästa vecka, vilket i värsta fall kan göra att oljeindustrin tar skada, vilket i sin tur kommer att tas emot negativit på börsen.

Nu är det förmodligen fler än jag som råkat zappa förbi väderleksrapporten, men med tanke på hur nervig marknaden är för tillfället så skulle det inte förvåna mig om lite ryktesspridning tillsammans med oljepriser som pinnar uppåt lite grann skulle kunna leda till en ganska kraftig reaktion nedåt. Nu är detta, som all spekulation i det korta perspektivet, oerhört osäkert och egentligen inget annat än gissningar, men återigen med tanke på hur nervös marknaden är för tillfället så kan det förmodligen bli ganska kraftiga reaktioner på negativa nyheter.

Trevlig helg!

Charlie

2 kommentarer:

Anonym sa...

Börsstormen och orkanen i USA - kanske har de ett samband?
:)
Anders
aktieskolan.biz

Charlie sa...

Jo, det är sant. Sällan sitter man ensam på info :)

Det jag egentligen menade var att jag skall avvakta lite med att köpa på mig mer aktier. Anledningen till att jag skall avvakta är att kreditoron, som jag anser är den största källan till nedgången, kan späs på av andra negativa nyheter, tex stormen Deans framfart. Börsen verkar vara otrligt känslig för tillfället och reagerar starkt på all ny information. Det var så min tankegång gick, inte att jag var ensam om att titta på vädret :)

mvh Charlie