07 augusti 2007

Pagerank 4?

Jag har Pagerank 4 på adressen klirr-i-kassan.se, i alla fall indikerar den pagerank-indikator som jag har på min webbläsare det. Det märkliga är att jag under hur lång tid som helst hade Pagerank 0, men nu har jag alltså, om nu allting stämmer, pagerank 4.

Pagerank, före er som inte känner till begreppet, är Googles sätt att bedöma om en sida är en viktig sida. Om sidan har hög pagerank så har sidan många länkar till sig. De länkande sidornas pagerank spelar också roll för att bedöma pageranken (jag antar att detta vägs in för att hindra att folk lägger upp gigantiskt många länksidor för att få högre pagerank).

När jag sett att jag hade hög pagerank så gick jag in för att kolla upp hur många hundratusen kronor min sida egentligen var värd. Under tiden som jag slog in webadressen så hann jag fundera på om jag skulle köpa en riktigt fin bil eller, alternativ 2, en helt OK bil och en motorbåt :) Låt mig säga så här utan att säga för mycket, efter att jag knappat in min adress så slutade jag att fundera på båtar och bilar. Det var t o m under en skrotpremie :)

Hur som helst, hur kan jag ha fått så hög pagerank? Jag vill veta hur Googles system funkar. Är det någon som vet och som kan berätta mer?

mvh

Charlie (pagerank 4)

6 kommentarer:

Anonym sa...

Var hittar du din pagerank någonstans?

Charlie sa...

Jag laddade hem någonting som heter Google Toolbar till min webbläsare (Internet Explorer). När jag installerat denna så kom det upp en del nya knappar i webbläsaren, bland annat en pagerank-indikator. Det var ett tag sedan jag gjorde det, men jag är ganska säker på att det var så jag fick in pagerank-indikatorn.

mvh Charlie

Anonym sa...

Här finns ett verktyg för att kolla sin PageRank utan Google Toolbar:

http://livepr.raketforskning.com/

Admin sa...

Hur vet man att 4 är hög pagerank?

Jag hade också det när jag tittade på länken Diversiferad tipsade om, men jag förstår funktionen riktigt ändå.

Charlie sa...

Hej finanskvinnan!

Det var egentligen det jag undrade också. Det finns olika sätt att bedöma om en hemsida är bra, varav kanske pagerank är ett av dem viktigare eftersom det måttet spelar ganska stor roll vid sökningar på Google. Om du har en hög pagerank så kommer dina sida att komma högre upp på resultatlistan när någon söker på något nyckelord som har anknytning till din sida.

Exakt hur det funkar gissar jag är en företagshemlighet som Google vill behålla för sig själv.

mvh Charlie

Anonym sa...

Sedan när blev pagerank 4 en hög pagerank?
4 brukar vara den första pagerank en website får såvida den inte har väldigt dålig struktur.
5 är en lovande pagerank som anses mycket bättre än 4. 6 är en riktigt bra pagerank som man kan vara nöjd med. 7,8,9 och 10 är mycket svåra att uppnå, åtminstone utan gediget arbete. Redan vid pagerank 7 kan en site tjäna ordentligt med pengar om den inte är allt för liten.