26 april 2007

Investeringstips - resor!

Idag tänkte jag komma med ett något udda investeringstips, nämligen resor. Vare sig man letar efter nya affärsuppslag eller om man håller på med aktieanalys så berikar resor. Jag skall försöka förklara lite hur jag menar.

Om man letar efter nya affärsidéer så kan man få väldigt bra uppslag från resor. Man kan upptäcka ett affärskoncept som kanske även skulle fungera i Sverige, man kan hitta någon produkt som man tycker är cool som man kan börja importera, etc.

Om man håller på med aktieanalyser, vilket egentligen handlar om att göra företagsanalyser, så kan man genom att bo i ett annat land under ett tag förstå sig på hur människor i landet ser på saker och ting, vilket gör att man kan göra en bättre bedömning av om ett företags utlandsetablering skall fungera eller inte.

Ytterligare en anledning att flytta utomlands är för att skapa sig en kunskapsbas som gör det lättare att få drömjobbet. Dessutom lär man sig ta hand om sig själv och lär sig språk.

Sist men inte minst så brukar det vara kul. Det skall man aldrig glömma..att ha kul alltså.

En entreprenör som tjänat pengar på att resa runt är en kille som heter Matt Harding. Han har nog ganska kul. Jag kan inte hela historien bakom, men han åker runt jorden och dansar på olika platser. Hans filmer används bl a i Vings senaste TV-reklam. Hans första resa lär ha varit finansierad av ett tuggummiföretag. Nedan finns en film med Matt. Fler filmer och mer information finns på www.wherethehellismatt.com

3 kommentarer:

Charlie sa...

Om någon hade presenterat Matts affärsidé för mig så hade jag inte trott på den, men ack så fel man kan ha. Stride Gum har förmodligen aldrig gjort en bättre reklamsatsning.

Anonym sa...

hej Charlie, jag kan tänka mig att ge mig ut och resa med dig om det är vad du föröker säga :)
När det gäller den där Matt så förstår jag inte riktigt vad tuggummit har med hans dansande i olika världsdelar att göra. Men det beror kanske på att jag inte sett själva reklamfilmen?
/flickvännen...

Anonym sa...

Hallå där, vill gärna påpeka att i Spanien gör Ronaldino reklam för ett tuggummi. DET är konstig reklam med tanke på att hans leende knappast kan anses vackert. Men kanske är det de de försöker visa i reklamen. Att med ett överbett som hans är det extra viktigt med vita tänder ( vilket han naturligtvis får av tuggummit)? Bara en kommentar till den som sa att tuggummi och dans inte hade någon gemensam nämnare. /Nicis