24 april 2007

Google AdSense

Jag har, som ni säkert märkt, kört Googles reklamprogram AdSense under ett tag nu. Från början hade jag ganska höga förväntningar på vad det skulle kunna ge, men jag har nu sansat mig något. Trots att det inte ger så mycket pengar så är det i alla fall en morot och den dag då jag får en check på 500 USD i brevlådan så kommer jag att bli ganska glad. Pengarna kommer att festas upp, alternativt användas till att köpa en iPod.

I nuläget har jag fått ihop knappt 10 USD och om klick-statistiken ser ut som den gör just nu så behöver jag ungefär 100 000 besökare för att komma upp i 500 USD, vilket omvandlat i tid, fortfarande utifrån nuvarande förutsättningar, motsvarar ungefär 25 år (jag räknar på att jag har ungefär 1000 besökare i kvartalet). Det känns sådär faktiskt.

För er som inte vet det redan så väljer Google Adsense själv ut reklamannonser som den tror skall passa till sidan. I mitt fall har det fått lite lustiga konsekvenser. Jag har t.ex. skrivit ett par inlägg som handlar om att fondavgifterna är för höga och att fler människor borde spara i aktier, men trots det så har det dykt upp ganska många reklamannonser för olika typer av fonder. Förmodligen beror detta på att Google hittat vissa specifika ord som stämmer överens med fondannonsörernas önskemål. Nu skall det iofs tilläggas att jag inte är någon rabiat motståndare till fonder, snarare en småsparare som vill göra reklam för direktsparande i aktier. Jag har t.ex. själv sedan 1999 haft en stor del av mina pensionspengar i East Capitals Rysslandsfond och jag är mycket nöjd hittills.

En annan intressant effekt var att mitt inlägg som handlade om WiFi vs turbo-3G gjorde att det under ett tag kom ganska mycket reklam som handlade om WiFi och liknande. Kanske inte helt fel, men kanske inte heller helt rätt.

Nu skall jag fundera på hur jag skall "boosta" min blogg. Snyggare design och bättre innehåll ligger nära till hands. Förresten, för er som är intresserad av e-handel, reklamintäkter på nätet och liknande så kan jag rekommendera Dans blogg på www.dan.se. Han skriver ofta och bra om den typen av ämnen.

rock n roll

Charlie

8 kommentarer:

Snåljåp sa...

Du säger check, men se till att få pengarna insatta på ditt konto istället så slipper du hysteriska avgifter hos bankerna.
Gränsen för att kunna få ut pengar från Adsense är $100.

Charlie sa...

Hej snåljåp!

Tack för tipsen. Du verkar vara en klippa på AdSense.

Nu när jag tänker på det så är det möjligt att jag drog upp utbetalningsnivån till 500 USD. Tänkte att det kunde vara jobbigt om det ramlade in checkar hela tiden :)

Anledningen till att jag valde check istället för kontonummer var egentligen främst en försiktigthetsåtgärd, men det kanske var onödigt försiktigt.

mvh Charlie

Anonym sa...

Tar verkligen banken nåt för att lösa in en check? Jag har också valt checkbetalning, som försiktighetsåtgärd, för min AdSense... Får väl se när första checken ramlar in om det är några extra avgifter sammankopplat med det.

Btw, hur går det med TradeDoubler-annonserna? Lika segt där, eller rent av värre?

Charlie sa...

Hej diversifierad!
Jag vet inte om banken tar någonting för att lösa in en check, men jag skulle inte bli förvånad om de tog betalt för att lösa in en utländsk check.

Angående Tradedoubler-annonserna så går det inget lysande faktiskt. Ett tag tog jag bort dem helt för att jag inte tyckte att de gav någonting alls, men för ett tag sedan lade jag dit dem igen. Ekonominyheternas annons tycker jag är ganska bra, om inte annat för att jag själv får rubrikerna :) Intäktmässigt är det något sämre än AdSense-annonserna, men eftersom Tradedoubler-annonser har lite sämre placering så är det inte helt lätt att döma ut dem.

Jag filar faktiskt på en ny sida/tjänst som jag tänkte lägga upp lite Adsense-annonser på. Det skall bli intressant att se om den kan generera mer intäkter.

mvh Charlie

Anonym sa...

Okej. Du har sett att du kan få checken i SEK va? Det klickade jag i iaf, om den är i dollars får man nog om inte annat usel växelkurs.

Intressant tanke det där med att Tradedoublers TV4-annons faktiskt ger intressant innehåll till sajten. Kanske skulle regga mig där ändå. Får fundera på det... Gillade inte att dom kräver mitt personnummer bara.

Apropå nåt helt annat, vad sägs om ett länkbyte?

Charlie sa...

Hej igen!

Jag missade att man kunde få pengarna i SEK. Det är nog, som du säger, ganska bra idé att ändra från dollars till kronor.

Länkutbyte är jag absolut intresserad av. Jag lägger till din sida på direkten.

mvh Charlie

Anonym sa...

Nu är länken till dig på plats iaf, fast jag tror du misslyckades med att lägga till min igår!

Charlie sa...

Hej diversifierad!
Jag ber om ursäkt. Det var absolut inte meningen. Det skall åtgärdas direkt.

mvh Charlie