04 april 2007

En bra metodik är aldrig fel

På grund av regn i Barcelona och att min flickvän jobbar så har det blivit otroligt mycket tid framför datorn de senaste dagarna. Naturligtvis har en stor del av denna tid tillbringats på diverse ekonomisidor. Tyvärr är det så att ju mer tid man har att ändra sina planer, desto sämre affärer blir det. Under en och samma dag så har jag pendlat mellan att tro att börsen skall fortsätta upp de närmsta tre åren till att tro att ett kraftigt ras kan komma när som helst. Det är inte bra att hålla på att vara så velig.

Min strategi har tidigare varit, och är egentligen fortfarande, att köpa aktier som jag tror på på sikt, gärna en aktie med en direktavkastning som är ungefär densamma som bankräntan, och sedan lägga en säljorder som är upp ungefär 5%, ibland mer, ibland mindre, beroende på hur stor kassan är och hur mycket andra intressanta aktier det finns. De senaste dagarna har jag sålt för tidigt och gjort spontana köp som visat sig vara dåliga. Den enda lärdomen som jag kan dra av detta är att det är bättre att hålla sig till en strategi som man tror på och sedan inte göra en massa utflykter från den. En bra metodik är aldrig fel.

Det skall tilläggas att denna strategi är en strategi som jag väljer att använda för tillfället. Jag tror nämligen att det kan komma en dipp ganska så snart och därför väljer jag att handla ganska så kortsiktigt. Jag har iofs Ericsson som är ett långsiktigt innehav, men bortsett från dem så har jag för tillfället inga andra långsiktiga innehav. Det är möjligt att jag köper på mig Investor som ett långsiktigt innehav, men då vill jag ha dem lite billigare än dagens kurs.

mvh Charlie

Inga kommentarer: