24 februari 2021

Husqvarna, XXL: Ökningar

Min minskning i Scandic igår var inte så vältajmad. Kursen har fortsatt upp och det är så klart kul när det största innehavet man har i portföljen går åt rätt håll. Det kan mycket väl bli så att det blir ett snabbt fall ner i samband med att det kommer nyheter om finansieringen. Det är så klart inte säkert på något sätt, men det skulle inte förvåna mig. Överlag så är jag dock positivt inställd och jag tror att kursen kommer att fortsätta uppåt från dessa nivåer. Det pratas om lättnader generellt och även om det finns risk för tredje våg så väljer många att se på statistiken genom en positiv lins (om man nu kan säga så). Jag tror fortfarande att kursen kan stå i 45 SEK innan året är slut. Naturligtvis kommer man att behöva räkna om riktkursen efter nyemissionen (om det nu blir en sådan).

Idag så fyllde jag på med fler Husqvarna-aktier. Jag tror att Husqvarna har en ljus framtid. Man har ett starkt varumärke och jag tycker att den strategi som man presenterat känns intressant och bra. Det återstår att se hur det hela utvecklas och jag tänker mig en lång horisont, sannolikt 2-3 år eller t o m längre.

En annan aktie som trillade in idag är XXL. Jag tycker att bolaget handlas på intressanta nivåer och jag tror att Q1 kommer att vara ganska stark. Min misstanke är att när det väl vänder så kan det gå ganska snabbt. Jag hoppas inte att vi går under 19 NOK-nivån för det har jag tänkt är en bra stödnivå. Om kursen vill ligga och hacka på dessa nivåer ett par veckor är inga problem, men jag ser ogärna att vi trillar under denna nivå för då kommer jag att börja fundera allvarligt på varför ingen annan står på köparsidan. Att Q1:an kommer att vara bra tycker jag känns hyggligt säkert även om Q1 2020 inte direkt påverkats av Corona så tror jag faktiskt att e-handel och vintervädret kommer att göra att Q1 2021 kommer in bra. Q2 kommer sannolikt att bli bättre än Q2 2021 pga bättre kostnadskontroll, mer ehandel mm. Det är möjligt att jag är för positiv i mina antaganden, men jag tycker att det ser ganska OK ut. Det skulle inte förvåna mig om vi kan 25 NOK under innevarande år. Jag har räknat en del och jag tycker inte att det behövs underverk för att bolaget skall nå vinstnivåer som motiverar en sådan värdering. Husqvarna har jag lagt långt ner i byrålådan. XXL ligger inte lika långt ner i lådan. Jag ser nuvarande värdering som lite av en felvärdering och jag hoppas att när det blir tydligt att bolaget tjänar helt OK med pengar så kommer värderingen att komma upp. Jag misstänker att en anledning till att XXL inte faller en del i smaken är att det inte är renodlad e-handel utan en hel del fysiska butiker. Det kan så klart vara rätt, men jag tror att man ibland gör det lite för enkelt. Stora butiker som XXL-butiker är tror jag har en framtid och jag tror att dessa "lador" har en framtid. Stadium, Intersport, Team Sportia mm tror jag till viss del ligger i ett annat segment och jag tror att detta segment är något tuffare. Det kan vara fel, men det är vad jag tror. Att sälja cyklar tror jag t ex är väldigt bra eftersom det lockar in kunder till butikerna.

Egentligen ligger jag lite för tungt i XXL och jag hoppas att det snart blir en liten uppstuds. Det behövs inget större köptryck som jag ser det för att det skall bli en liten uppstuds. Om det blir så är det sannolikt att jag kommer att lätta lite på mitt innehav.    

Inga kommentarer: