19 februari 2021

Doro, Tobii: Nyårscase-funderingar

Doro har haft riktigt positiv utveckling de senaste dagarna och min riktkurs på 55 SEK har fallit in. Det var tidigare än vad jag hade trott, men anledningen var vad jag trodde - och vad sannolikt de allra flesta trodde - nämligen att Phones och Care kommer att delas upp. Det är säkert inget dumt köp på nuvarande nivåer och det går säkert att göra en slaktvärdering (dvs stycka upp och värdera delarna var för sig) och komma fram till att det är köpvärt. Hur det än är så har triggern som jag väntat på spelat ut och jag tror kanske inte att det kommer att vara någon större uppvärdering inom den närmsta tiden. Förmodligen kommer jag att ligga kvar, men jag är betydligt mer tveksam nu när värderingen har kommit upp en bit. Vi får se hur jag agerar.

Tobii trodde jag skulle kunna nå 70 SEK under 2021 och kursen har faktiskt varit uppe och vänt på 70 SEK, men just nu handlas den lägre. Vad gäller Tobii så känner jag mig betydligt bekvämare att ligga kvar. Det är förvisso nyckeltal som kan framstå som utmanande, men mycket går åt rätt håll och jag tycker att ett riktigt brett genombrott känns mer och mer rimligt för varje ny pressrelease eller nyhet. Det är möjligt att jag har fel, som alltid. Hur som helst, eftersom det handlar om en stegvis upptrappning eller en stegvis intresseökning inom spel mm som riktigt kan lyfta omsättningen så känner jag att jag sannolikt kommer att ligga kvar ett tag till.

Mer information om Scandics finansiering kommer inom kort enligt kommunikationen i samband med Q4-rapporten. Jag gissar att storägarna gärna vill pusha det hela framåt så mycket som det går så att det blir ytterligare klarhet angående Corona-utvecklingen. Samtidigt så måste Scandic stärka kassan och jag tror att det även handlar om att kunna ta tillfället i akt och stärka portföljen där man känner att det kan vara aktuellt, dvs ta över hotell. Det skulle vara väldigt intressant att veta om det pågår diskussioner i branschen. Jag misstänker att så är fallet och jag tror att det kommer att hända en del i branschen, men jag kan ha fel. Det som förmodligen har gjort många av dessa diskussioner svåra är att många har tagit emot olika typer av stöd och att förvärva samtidigt som man tar emot statligt stöd kan inte vara lätt att förena. Det är som sagt möjligt att jag har fel, men när väl Corona-restriktionerna lättar så tror jag att det kommer att bli proppen ur på olika plan. Framförallt kommer det att vara proppen ur vad gäller antal hotellnätter, tror jag. 

Inga kommentarer: