17 december 2010

Möjlig ommöblering efter nyår

Jag tillhör inte dem som handlar i en kapitalförsäkring utan i en hederlig aktiedepå, vilket innebär att jag får/kan trixa lite med vinstrealisationer för att inte betala onödig skatt. I nuläget har jag realiserat en hygglig vinst och kommer att få skatta lite för denna. Det finns ett par ett par vinster till som jag gärna realiserar, men jag har bestämt mig för att vänta till nästa år för att kunna kvitta denna mot eventuella misstag under kommande år.

Anledningen till att jag gärna vill realisera några vinster till är att jag börjar bli lite mer orolig för framtida utveckling. Till skillnad från de flesta andra så är jag inte övertygad om att "det positiva sentimentet" kommer att finnas under hela 2011. Ett orosmoln är naturligtvis skuldkrisen i Europa som t ex påverkat HM de senaste dagarna (men inte andra bolag i nämnvärd omfattning).

Jag är ganska säker på att jag kommer att sälja mina Atlas Copco-aktier efter nyåret. Det har varit en bra resa för min del och just nu är uppgången drygt 100%. Jag har svårt att se att kursen kommer att sticka upp så mycket mer. Det kan vara fel naturligtvis, men det är vad jag tror.

Ett annat innehav som jag funderar på att sälja är SKF. Precis som med Atlas Copco så är SKF köpt vid ett bra tillfälle och har varit en bra resa med en uppgång på drygt 80%. SKF har gjort bra ifrån sig och har gjort intressanta förvärv, men jag tycker att haussen kring bolaget har varit väl stor.

Exakt vad jag kommer att använda pengarna till vet jag inte, men det är inte omöjligt att det blit ytterligare investeringar i mindre och medelstora bolag.

Charlie

Inga kommentarer: