08 december 2010

Cellavision handlas ner

Cellavision, min krydda i portföljen, har dippat de senaste dagarna och landade idag på 10,00 SEK, ungefär 10% ner från min anskaffningskurs. Anledningen till de senaste dagarnas nedgång beror troligen på att förhållandevis stora ägare valt att göra sig av med sina aktier, eller åtminstone en del av sina aktier. I juni så delade en fond som tidigare var storägare ut sina Cellavision-aktier till de som investerat i fonden (läs mer här). Möjligen är de senaste dagarnas försäljningar en effekt av detta. Likaså kan det senaste halvårets utveckling av kursen påverkats av detta, naturligtvis i kombination med Q3-rapporten som visade förlust.

Eftersom jag har realiserat ganska mycket vinster under året så kommer jag att sälja mina Cellavision-aktier (om inget oförutsett händer väldigt snart). Det känns inte otroligt om det finns andra småsparare som sitter i en liknande situation. Möligen kan det ytterligare pressa kursen nedåt. Omsättningen är nämligen inte mer än 10 000 aktier per dag ungefär.

Om Cellavision-kursen sticker upp till runt 10,50 SEK under denna eller nästa vecka så kommer jag förmodligen att sälja för att realisera min förlust. Jag vet inte om jag skall hoppa på direkt igen eller om jag skall avvakta lite. Det verkar inte vara något större intresse för aktien och att den skall kraftigt omvärderas den närmsta tiden är långt ifrån självklart. En sak som skulle kunna få en hel del potentiella köpare att känna sig bättre till mods skulle vara om företaget kan visa en bra vinst för Q4, förhoppningsvis är det fullt möjligt. En sak som talar mot att Q4-rapporten skulle vara stark är att dollarn fortfarande är lågt värderad, men å andra sidan har man kanske kunnat anpassa priserna. En annan sak som skulle omvärdera aktien skulle naturligtvis vara ett uppköp, men det känns inte som att det ligger nära till hands. I alla fall inte så vitt jag förstår.

Charlie

Inga kommentarer: