22 februari 2009

Clinical Laserthermia, Wolverine och AdTail

Jag brukar tala mig varm för nyföretagande och hur viktigt det är att det startas företag. Tillsammans med tidningen Aktiespararen (Aktiespararnas medemstidning) får man inte helt sällan olika former av inbjudningar till att delta i nyemissioner för små, relativt nystartade företag. Naturligtvis kan man ifrågasätta om det ligger i linje med tidningens budskap att göra reklam för dessa nyemissioner, men oavsett vad så tycker jag att det alltid är intressant att läsa dessa prospekt.

Än så länge har jag inte investerat några pengar i något av dessa småbolag och inte heller denna gång kommer jag att investera några pengar. Om du som jag tycker att det är kul att känna dig som en "drake" (investerarna i TV-programmet Dragon's Den kallas drakar), men inte är medlem i Aktiespararna så hittar du informationen på följande länkar:

Clinical Laserthermia www.clinicallaser.se
Företaget har utvecklat en ny metod för cancerbehandling med hjälp av laser.

Wolverine www.wolverine.se
Wolverine har tagit fram en ny typ av snöskoter.

AdTail www.adtail.se
AdTail lanserar ett koncept för vertikal marknadsföring på nätet.

AdTail är kanske intressant för alla er som har reklam på era bloggar. Deras affärsidé är nämligen att skapa sajtkluster för att på så sätt kunna nå ut med reklambudskap till ett nischat kundsegment. Det är troligtvis inte ett dumt koncept, men det är nog inte helt lätt.

Är det något av företagen som ni tror på? Kommentera gärna. Jag kommer som sagt inte att investera några pengar i något av dessa företag. Det handlar till största del om att jag inte är ute efter någon riskfylld investering för tillfället.

mvh Charlie

6 kommentarer:

Anonym sa...

Tack för tipset. Jag är inne lite på samma spår som dig här att AdTail verkar mest intressant av dessa, men för min del är det bara för att jag har lite pejl på den marknaden iaf (jag vet inte så mycket om snöskotrar eller cancerbehandling).

Jag ska testa att försöka få ett litet antal aktier, kanske 2000st (8000kr) och hålla tummarna att den inte blir övertecknad. Få se hur det går sedan. Det må vara högrisk, men en liten skvätt pengar kanske inte gör såååå mycket om man råkar halvera. :)

Charlie sa...

Hej Robert!

Jag delar din uppfattning om att det finns pengar att tjäna inom internet-marknadsföring. Naturligtvis finns det många aktörer inom området, men möjligheterna är inte uttömda. Kom ihåg att Internet i sin nuvarande form inte är något mer än tio år.

Nackdelen som jag ser med AdTail är att precis som att det finns en fördel att vara "förmedlare" kan det också vara en nackdel. Det står i prospektet att de använder en teknik som ett företag som heter Adify har utvecklat. Det är på många sätt bra med en beprövad teknik, men samtidigt bör det, som jag ser det, öka risken att någon annan kan göra ungefär samma sak, vilket naturligtvis inte är bra om man vill hålla uppe lönsamheten. Värdet i bolaget är troligtvis de sajter som man bygger och driver, exempelvis nämns ett samarbete med Blondinbella i prospektet. Om man är lyckosam och kan knyta till sig eller skapa ett nätverk med attraktiva sajter kan det nog bli intressant. Hur som helst, jag väljer att låta bli.

Förresten, AdTail är kanske intresserade av att ta över www.ekonomibloggar.se :)

mvh Charlie

Anonym sa...

Håll er borta från Wolverine - det är ett rent förhoppningsbolag. Det är mycket snack från ledningen men lite verkstad. Inget bra track-record för någon av de inblandade.
Investera in något som har lägre risk, eller ja, som har möjlighet framåt i tiden

Anonym sa...

Hej Charlie,
Hoppas allt går bra. Det börjar närma sig botten. Skickade en länk förrut:
http://finance.yahoo.com/echarts?s=^OMX#chart6:symbol=^omx;range=20070222,20090220;indicator=ema(48,68)+volume;charttype=line;crosshair=on;ohlcvalues=0;logscale=on

När den röda kurvan korsar den gröna, då är det dags.

Lycka till, vi ses snart på bull-sidan! har legat på björnsidan tills nu.

Mvh
Storm

Anonym sa...

Det blev lite fel med länken, här är den riktiga:

http://finance.yahoo.com/echarts?s=^OMX#chart1:symbol=^omx;range=2y;indicator=ema(48,68)+volume;charttype=line;crosshair=on;ohlcvalues=0;logscale=on;source=undefined

Good luck! :)

Charlie sa...

Hej Storm!

Jag använder Yahoos börssidor ganska ofta numer efter att du tipsat om dem. Framförallt gillar jag deras interaktiva diagram.

Förhoppningsvis har du rätt vad gäller bottenkänningen, men jag börjar så smått att tveka faktiskt. Det är mycket möjligt att det vänder uppåt under slutet av året som jag tidigare har skrivit på bloggen, men risken är att det tar längre tid för börshumöret att återvända, kanske 5 år eller så. Vi får se. Alla diskussioner om SAAB har fått mig att se mörkt på framtiden.

Det är möjligt att jag gör min månatliga insättning i Bull som planerat, men alternativt så avvaktar jag lite.

Det skall bli kul att följa dina BULL-äventyr. Återkom gärna.

mvh Charlie