25 februari 2007

Kommer börsen att vända ner?

Ni som har följt min blogg vet att jag har spekulerat i en rekyl på börsen. Denna rekyl har än så länge uteblivit, men än har jag faktiskt inte tappat hoppet. De XACT BEAR-aktier som jag har köpt i tre omgångar har de senaste dagarna balanserat på min säljnivå 44,60 SEK. Jag har alltså valt att ha en enda nedre säljnivå. Egentligen stämmer det inte helt överens med min filsofi om att sprida inköp och försäljningar så mycket som möjligt, men å andra sidan har jag argumenterat för att man skall hålla fast vid de modeller som man sätter upp från första början :) Hur som helst, utvecklingen har under de senaste två månaderna varit enligt diagrammet nedan.




Det skall bli intressant att se hur utvecklingen av aktien kommer att ske i samband med utdelningarna. Eftersom det är rekordstora utdelningar borde det rimligtvis ske en nedgång efter utdelningarna. Detta borde i sin tur leda till att XACT BEAR kommer att gå upp. Det är möjligt att det är någonting som inte går ihop i mitt resonemang, men som jag ser det borde det ligga en latent uppgång i aktien med tanke på de rekordutdelningar som ligger i den närmsta framtiden. Är det någonting jag missar? Kommentera gärna.

/ Charlie

2 kommentarer:

Anonym sa...

Jag skulle nog väga in lite mer TA-analys och växla imellan bull & bear.


Länka gärna min sida så länkar jag din. http://investeraren.blogspot.com/

Charlie sa...

Hej investeraren!

Du har säkerligen en poäng i att det skulle vara klokt att växla mellan bull och bear, och har man ett TA-program som är OK så kan man säkert få bra information från detta. Vad använder du själv för TA-program?

Sett i bakspegeln så skulle jag egentligen bara köpt bull :)

Jag skall länka till din sida.

vänliga hälsningar

Charlie