01 februari 2007

Avstämning - XACT BEAR

Nedgången som jag trodde skulle komma efter den "tossiga" decemberhandeln har än så länge uteblivit. Jag trodde att man tog ut stora vinster i förskott och att när väl rapporterna presenterades skulle fokus flyttas till de som inte uppfyllde förväntningarna. Nu har de flesta bolag levererat bra resultat och extrautdelningar. Min framtidsanalys var därför en miss.

Det finns dock en del saker som kan uppfattas som positivt för en överlikvid björnaktieägare. För det första så fick inte Atlas Copco inte ett varmt mottagande av sin rapport, trots jättevinst. I det fallet stämde min analys. För det andra tror ett företag som Investor att det finns mer pengar att tjäna utanför börsen än på börsen. Att dra det till att Investor tycker att aktiemarknaden är övervärderad är förmodligen att ta i, men det är i alla fall ett uttalande som inte säger emot en sådan ståndpunkt. För det tredje visar bostadsmarknaden ett mönster som påminner om andra halvan av 80-talet, t ex spekulativa köp i nybyggda lägenheter. En allmän tro på att man alltid får tillbaka sina pengar när man väl skall sälja sin bostad är som jag ser det ett tecken på att ekonomin är i gungning. (Jag är väl medveten om att "alltid" i detta fallet beror på hur länge man väntar med att sälja sin bostad. För att göra en korrekt bedömning om man "alltid" får tillbaka sina pengar bör man jämföra med fallet hyresrätt plus pengar på räntebärande konto. Vid en sådan jämförelse är det inte säkert att man "alltid" får tillbaka sina pengar. Jag får nog göra ett separat inlägg om bostadsmarknaden vid tillfälle)

Kursutvecklingen för XACT BEAR har varit enligt nedan de senaste två månaderna. Jag har köpt vid tre nivåer (markerade med tre horistontella streck). Jag har satt min nedre säljgräns till 44.60, vilket det fortfarande är en bit ner till.


Inga kommentarer: