15 december 2023

Husqvarna, Arla Plast: Påfyllning och nytt innehav

Idag så fyllde jag på med ytterligare Husqvarna-aktier. Bolaget har inte övertygat de senaste åren och det finns en del att bevisa på olika sätt, men om man zoomar ut så tror jag att man är ganska välpositionerade för framtiden med gräsklipparrobotar, bevattningsanläggningar mm. Förutom det så tror jag att marknaden i stort gått ganska trögt och att marknaden kommer att studsa upp. Det är möjligt att det tar tid, men jag tror att det kommer att komma tider då det köps gräsklipparrobotar igen (och andra Husqvarna-produkter). Det som lite oroar är att Bosch gått in och tagit drygt 10%. Det kan eventuellt göra att man får mer begränsat handlingsutrymme. Det skulle eventuellt kunna vara en fördel också, men jag ser det mest som en nackdel med tanke på att Bosch inte bara har aktieägarens bästa för ögonen utan även Boschs intressen, i egenskap av samarbetspartner, för ögonen. Aktierna kommer sannolikt att ligga länge i portföljen, sannolikt mer än ett år.

Jag köpte även lite Arla Plast. Det var via Börspodden som jag hörde talas om Arla Plast och jag tycker att det ser rätt intressant ut. Det verkar vara ett välskött bolag. Jag har bara köpte en mindre post. Den närmsta tiden så ska jag läsa på lite och beroende på vad jag kommer fram till så kan det bli att jag gör mig av med aktierna eller kanske att jag köper på mig mer.

Vad gäller Scandic så var jag nära på att minska ytterligare idag, men det blev inte så. Det är sannolikt att jag minskar ytterligare inom kort. 

Inga kommentarer: