31 januari 2021

Scandic: Det kanske kommer att bli nyemission

I senaste Penserpodden så pratas det i slutet kort om Scandic. Det som sägs är mer eller mindre att man tror att återgången till det normala kommer att ta längre tid än vad man trodde för ett par månader sedan, men att caset i stort står fast. Det nämns även att det inte kan uteslutas. Det är möjligt att jag återger information lite felaktigt, men det är i så fall inte min intention och den som är intresserad bör lyssna på Penserpodden själv.

Om det blir en nyemission, vilket kanske kommer att krävas för att kunna ta del av olika former av stödprogram eventuellt (jag antar nämligen att staten gärna ser att ägarna skjuter till kapital) och vilket kan vara intressant för att ta del av en del förvärvsmöjligheter som sannolikt finns just nu, så kommer det sannolikt att pressa ned kursen en del. Om det står klart att det inte behövs en nyemission så kommer det kanske få motsatt effekt, dvs att kursen hoppar upp. Vad som kommer att ske står skrivet i stjärnorna.

Anledningen till att jag funderar i dessa banor är att jag sitter på mycket aktier, ca 20-25% av portföljen är Scandic, och det kan ibland vara bättre att ta det säkra före det osäkra. Det är bara funderingar som jag har, men jag skriver ner det hur som helst.

Om det blir fortsatta nedgångar under veckan kanske jag slår till med några aktier i Huscompaniet.

Inga kommentarer: