01 augusti 2016

Matse: Uppdaterad ägarlista

Jag upptäckte precis att Matse har uppdaterade ägarlistor. De visar hur det såg ut den 30 juni, dvs efter nyemissionen. Prioritet Group gick ut själv och sa att man hade 10% av aktierna, så det var känt. Brandberg-familjen (via Isac Brandberg AB) har ökat från från knappt 10% till drygt 17%. Eftersom inte Prioritet var med i ägarlistan så kan man med det som utgångspunkt från deras antal aktier uppskatta att Brandberg gick in med något mer än vad Prioritet gick in med. Ett annat alternativ är att man har ökat via vanlig handel naturligtvis.

Det verkar även som att Gavia Food Holding (familjen Mattsson, dvs Lars-Olov Mattsson och Ludwig Mattsson som är ordförande) har gått in med ungefär lika mycket pengar som Prioritet för att försvara sin andel. Namaste Holding, som är ledningsgruppen, verkar inte ha gått in med pengar utan har fått en mindre andel än den man hade tidigare. Det verkar även som att man har tagit in en del mindre ägare via nyemissionen. Naturligtvis har det varit en del handel mellan de båda ögonblicksbilderna, men inte så stor så att det borde störa huvuddragen.

Det verkar även som att någon via Danske Bank gått in med 5 MSEK i nyemissionen.

Om man räknar på småsparare, dvs "övriga", så har det nog ökat något. Gränserna för att vara med i "övriga" har varit lite olika (ibland 40 000 aktier, ibland 50 000 aktier) och det skulle vara intressant om denna del ökade.

Ägarlistan 30 juni, från hemsidan:



Ägarlistan, 31 dcember, från årsredovisningen 2015:



Imorgon kan man nog räkna med att julisiffrorna presenteras. Jag är inte inställd på att det kommer att vara några bra siffror, men jag hoppas heller inte på att det kommer att vara en total genomklappning. Om det visar sig att man ökar 30-40% från förra året så är det bra, men jag är rädd för att det kommer att vara lägre.

Det skall bli intressant att se om det kommer några nyheter i samband med Q2-rapporten senare denna månad. Jag tror det faktiskt inte, utan jag tror att man kommer att komma med nyheter under hösten, men de kommer att presenteras utan samband med kvartalsrapporterna.

2 kommentarer:

Jonas sa...

Alltid bra analyser och trevlig läsning Charlie.
Juli upp 37% (50% per lev. dag) :)

Charlie sa...

Tack! Kul att höra. Jag kollade din hemsida. Borde inte Matse kunna göra ganska mycket mer för att öka sin försäljning, eller? Tycker även att det är intressant att Google satsar på Google Express Delivery. Jag misstänker att man ser annonsering och leverans som en intressant framtida tjänst. Det skulle kunna bli intressant för ett t ex svenskt företag som snabbt och enkelt vill komma in på nya marknader, eller vad tror du?