12 augusti 2016

Deflamo och Hövding

Jag har kanske nämnt det tidigare, men jag gjorde mig av med mina Deflamo-aktier för 1,88 SEK. Efter det har kursen gått upp en del, men under väldigt låg handel. Det kan kanske bli intressant framöver, men jag valde att kliva av hur som helst.

Under dagen gick jag in med mer pengar i Hövding. Jag ligger inte speciellt tungt och jag kommer att avvakta med att gå in med mer pengar, men det är inte otänkbart att jag gör det. Om försäljningen fortsätter att växa med 50-70% samtidigt som kursen ligger mer eller mindre still så kanske jag går in med mer pengar. Det skulle också kunna vara intressant att gå in med lite mer pengar om kursen dras ned i ett generellt fall. Jag tror att kursen kommer att vara uppe i 25 SEK innan nästa sommar.

Matse ligger ganska still sedan ett tag tillbaka. Kursen pendlar runt 9 SEK även om den varit nere och gjort ett par dyk under 9 SEK. Eftersom ägandet allt mer koncentrerat till ett fåtal blir naturligtvis omsättningen lidande. Det i sin tur kan göra att en del tröttnar och säljer, vilket i sin tur kan pressa kursen. Förutom att det är låga volymer så var det ett tag sedan som det kom några nyheter. Det känns nästan som att man från företaget sida medvetet vill hålla nere på antalet nyheter. Det hade nog inte någon som tycker att det vore konstigt om man gick ut och sa vem som hade tecknat aktier i nyemissionen, men av någon anledning så tyckte man inte att det var så mycket att prata om. Möjligtvis så väljer man att säga någonting mer om vem som tecknade i samband med kvartalsrapporten senare i månaden. Det skulle även vara intressant att höra om man säger någonting om hur man hade tänkt använda pengarna, men det tror jag inte.

Det jag hoppas på just nu vad gäller Matse är att man gör någonting för att få Matses erbjudande att särskilja sig från andras. Jag tror att man kanske tycker att man har ett erbjudande som sticker ut genom att man har en app som är bättre, att man levererar inom entimmesintervall etc, men jag tror att för många så är inte detta någonting som påverkar i större grad. Tyvärr tror jag att Matse är för många en av många livsmedelshandlare på nätet och det hoppas jag att man kan ändra.

Den senaste tiden har jag faktiskt funderat på om det kan vara så att man från storägarnas sida har börjat fundera på att köpa ut bolaget från börsen alternativt sälja. Utvecklingen på börsen är en besvikelse även om man ser sig som en långsiktig investerare.

Inga kommentarer: