11 januari 2010

Påfyllning Fortum och NIBEs uppsving

Idag fyllde jag på med ytterligare Fortum-aktier, som planerat. Inköpskursen landade på 18,81 EUR, vilket ger en snittkurs på 18,96 EUR. Efter dagens påfyllning är Fortum mitt fjärde största innehav eller omkring 8% av portföljen räknat efter aktuellt marknadsvärde. Mitt största innehav är SCA (11%), därefter Investor och Handelsbanken (båda 9%) och som femte största innehav finns Skanska (8%, marginellt mindre än Fortum).

Min plan är att sälja för 20 EUR efter utdelningen, som jag förväntar vara 1 EUR, alternativt för 21 EUR innan utdelningen. Jag tror inte så mycket på att kursen kommer att gå upp till 21 EUR innan utdelningen, men att den når 20 EUR under året efter utdelningen, dvs mellan vår och vinter tror jag är möjligt, dock inte säkert på något sätt. Jag har en liten gnagande känsla att det kommer att komma lite tuffa tider under vårkanten i samband med att stmulansåtgärdernas tillbakadragande börjar diskuteras. Många sitter nog med ett finger på säljknappen. Jag gör det i alla fall.

Det är roligt att se att NIBE (f n knappt 6% av portföljen) har utvecklats väl den senaste tiden. Under mellandagarna fyllde jag på med fler aktier för 68,25 SEK. Idag står kursen på 75 SEK. Min förhoppning var att kursen skulle klättra upp till 72-73 SEK när jag köpte, något som gick snabbare än jag förväntat mig. NIBE är inte billig för tillfället och det kan komma en liten dipp ner den närmsta tiden, men jag tror att jag behåller mina aktier. Om kursen klättrar upp ytterligare kanske frestelsen att ta hem vinsten blir för stor, men jag skall försöka hålla mig lugn.

Charlie

Inga kommentarer: