19 januari 2010

AXIS utbytt mot SHB

Igår sålde jag AXIS för 88,50 SEK. Idag köpte jag på mig ytterligare ett antal SHB för pengarna. Köpkursen landade på 194 SEK.

Bakgrunden är att jag tycker att AXIS är förhållandevis dyr för tillfället, medan SHB känns förhållandevis prisvärd. Risken finns att AXIS rapport kommer att vara en besvikelse och om det vänder nedåt kan möjligen företaget drabbas hårdare än genomsnittet. Samtidigt är jag övertygad om att företagets produkter har framtiden för sig.

Charlie

4 kommentarer:

/RoSe sa...

Jag tror att Du bör köpa tillbaka Axis till portföljen vid en dipp. Långsiktigt är det ett företag helt rätt i tiden, med rätt produkter, se bara deras senaste produkt som släpptes igår.

/RoSe

Emil sa...

Hej,

Jag gillar din blogg och skulle gärna vilja att vi länkade till varandra. Min blogg är investeraiaktier.se. Vad säger du?

Isvar sa...

Såg du vad som hände med Axis aktiekurs när rapporten släpptes idag? Upp 11%, jag tror att Axis kan fortsätta upp under en väldigt lång tid, så länge företaget sköts på rätt sätt, produkterna kommer ju inte direkt minska i populäritet.

Anonym sa...

Hej!

Jag såg vad som hände med AXIS. Dålig tajming :)

Charlie