08 januari 2010

Fortum, AXIS och PA Resources in i portföljen

Idag när jag vittjade mina nät efter arbetsdagens slut kunde jag konstater att det ramlat in en hel del aktier. Jag köpte Fortum, äntligen, för 19,10 SEK. Det känns bra på många sätt. För det första skulle jag bli förvånad om inte Q4 2009 och Q1 2010 visar sig vara bra kvartal för företaget (på grund av det kalla vädret). För det andra så räknar jag med att företaget delar ut 1 EUR i vår, dvs om några månader. Kursen kommer säkerligen att hoppa ner, men jag tror att kompenseringen för utdelningen snabbt tas igen. (Jag har en idé om att aktier överreagerar på nyheter, men inte fullt lika mycket på utdelningar, dvs att en kursnedgång från en utdelning "drunknar" i andra kursrörelser) För det tredje är Euron förhållandevis billig, vilket gör att jag, den dagen jag säljer, kan tjäna lite på ändrad valutaeffekt. Det känns bra att ha aktier som inte bara handlas i SEK. Det är inte omöjligt att jag fyller på med ytterligare aktier. Om rådande börspositivism viker och även Fortum dras med är det möjligt att jag nyper åt mig ett par till. 18,50 - 18,60 EUR skulle sitta fint.

En annan aktie som trillade in var AXIS. Jag sålde hela mitt innehav för 88 SEK häromdagen och nu köpte jag tillbaka halva för 87 SEK. Förmodligen köper jag tillbaka andra halvan för 86 SEK om kursen letar sig dit. AXIS känns inte väldigt billig, men det är svårt för jag tror på företaget och marknaden är intressant.

En liten skräll i portföljen är PA Resources. Enda anledningen till att jag köpte aktierna är att jag läst lite på Cornucopia den senaste tiden. Enligt Cornucopia så är det köpläge i PA Resources. Vi får se. Oljepriset kan stiga och då är det väl inte fel att sitta på lite oljeaktier. Det är pytteliten post som jag sitter, helt i linje med hur mycket jag kan om företaget. Det var ett dumt köp av den anledningen att jag inte kan tillräckligt om företaget, men så blir det ibland. Aktierna fick jag förresten för 28,60 SEK.

Charlie

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hoppade på PA vid 24.10 och har haft en bra resa hittils, fortsatt kallt på norra halvklotet vilket borde stabilisera priset på olja under en tid framöver...

/ A

Charlie sa...

Jag hoppas inte alls mycket i nuläget, men om oljepriset tickar upp så känns PARE som en ganska OK placering. Det finns säkert bättre och sämre.

Tyvärr kan jag oljeaktier för dåligt och jag tycker att det är väldigt svårt att veta vad man skall tro om alla progrnoser.

PARE har, som jag har förstått, tvingats dra ner sina prognoser ett par gånger.

Charlie