08 februari 2024

Pricer, XXL: Heaven and hell

Pricers rapport var bättre än väntat och kursen stack upp rejält. Jag sålde en del av mina aktier, men behöll merparten. Det är möjligt att det kommer att bli en rekyl nedåt imorgon och att en och annan kommer att ta det säkra för det osäkra och sälja av. Om så blir fallet och kursen faller ner till 7.60-7.65 SEK så kanske jag köper tillbaka aktierna, men jag räknar inte med att det sker. Det känns nästan mer troligt att kursen fortsätter upp imorgon. Vi får se. Det ska bli intressant att se presentationen.

XXL levererade en rapport som inte föll marknaden i smaken. Det är total krisstämning och kvartalen med förluster och minskad försäljning bara staplas på varandra. Det verkar aldrig vilja vända. Förr eller senare kommer det dock att vända och jag tror faktiskt att det skulle kunna vara en idé att köpa på dessa nivåer. Det är möjligt att det kommer att behövas mer kapital och i så fall så kommer det att bli fortsatt tufft för kursen. Jag får titta lite närmre på saken. Troligtvis ligger jag kvar med de aktier som jag har kvar och siktar på att andra halvåret blir bättre.

Under dagen så köpte jag på mig ett gäng Bulten-aktier efter att det blev kurskollaps efter att rapporten inte var till marknadens belåtenhet. Jag ska kolla lite närmre på bolaget och det var ett snabbt beslut att köpa. Jag har tittat på bolaget tidigare och tycker att det ser intressant ut, men jag tyckte att det var lite för utmanande värdering vid det tillfället. Det är möjligt att informationen som framkom idag ändrar saker i grunden, men jag har lite svårt att se det faktiskt. Det känns som ett välskött bolag. Om jag kommer fram till att det ser för illa ut så kommer jag att sälja. Det var en liten post som köptes in ska tilläggas.

Ett annat bolag som jag tittat lite på de senaste dagarna är Acconeer. De aviserade att en riktad nyemission skulle göras utan att det presenterades några villkor. Den typen av överraskningar och oklarheter brukar skicka ner kursen i källaren och detta var inget undantag. Det är möjligt att jag inte helt insatt i omständigheterna och det är möjligt att jag är lite orättvis, men det är i alla fall så som jag förstår situationen. Om jag tycker att det ser intressant ut så är det möjligt att jag hoppar på tåget inom kort. Det får bli kvällens uppgift att titta närmre på saken. 

Inga kommentarer: