02 februari 2024

Byggmax, Smart Eye, Pricer: Ommöbleringar

Efter Byggmax Q4-rapport så tyckte jag att det var intressant att kursen stack upp och jag passade på att minska lite, faktiskt exakt med lika många aktier som jag nyligen köpte. Det blev en liten vinst. Att jag minskade så som jag gjorde har i första hand att göra med att jag ligger tungt i Byggmax som det är. Överlag är jag optimist och jag tror att Q2 och Q3 kommer att bli helt OK. Positivare toner kring ränteläget och ett uppdämt behov kommer nog att verka till bolagets fördel. Om det blir totalkollaps så kommer jag eventuellt att öka, men sannolikt inte eftersom jag redan ligger tungt.

Smart Eye-kursen hackar lite och jag passade på att öka. Det är lite grann med skräckblandad förtjusning. Det är ett förhoppningsbolag, det är fel att påstå något annat tycker jag. Även om så är fallet så tycker jag att det är mycket som talar till bolagets fördel och jag tror att 2025 och 2026 kommer att kunna bli bra år för bolaget. Jag vet att det finns många Smart Eye-supporters och jag är väl kanske en av dem, men jag ser ganska stora risker och jag ser definitivt inte alla design wins som "money in the bank". Om det blir ett hopp upp på grund av allmän framtidstro eller någon nyhet från bolaget som får investerarkollektivet att helt tappa fattningen och sätta sig på köpknappen så kommer jag nog att minska. Jag ligger lite tyngre i bolaget än vad jag egentligen tänkt så jag håller ganska nära koll på både kurs och nyhetsflöde.

Idag så passade jag på att öka ytterligare i Pricer. Det ska bli väldigt intressant att läsa Q4-rapporten som kommer nästa vecka. Olle har skrivit intressant och initierat om bolaget på X. Det är bara in och läsa för den som är intresserad. Rapporterna och presentationerna tycker jag också är ganska bra och informativa. Det är tydligt att man har en del i pipen tycker jag och det skulle förvåna mig om samtliga projekt stoppats eller försinkats av någon anledning. Min gissning är att man har fortsatt den fina trend, som i alla fall jag tyckte mig se i Q3 och även kvartalen innan dess, när det kommer till försäljning och olika kundsamarbeten. Det är en chansning och det kan bli tufft om det visar sig att det inte alls ser positivt ut framöver. Så som jag ser på saken så är konsensus lite väl negativt och jag tror att det finns en hygglig sannolikhet att sentimentet kan ändras kommande kvartal, kanske redan när Q4:an. Spänning har jag fått, kanske får jag även en liten vinst i slutändan. Fortsättning följer.    

Inga kommentarer: