26 februari 2024

Duni: Nygammalt innehav i portföljen

Idag så passade jag på att köpa på mig några Duni-aktier. Det kan nog bli ganska bra de kommande åren och jag tycker att man verkar göra mycket rätt. Det verkar som att restaurang-branschen klarar sig ganska bra trots att det är tuffare tider och det är lovande. Jag gillar även Dunis miljöprofil. Det är inte alls omöjligt att jag säljer om kursen tickar upp till 110-115 SEK för jag ser inte att det finns någon oerhörd uppsida i aktien. Det är med andra ord ett ganska defensivt köp.

Jag fiskar lite efter RVRC-aktier också, men än så länge har det inte trillat in några. Det är inte omöjligt att det blir några de närmsta dagarna. 

Vad gäller Byggmax så har jag tänkt en hel del de senaste dagarna och jag börjar luta mot att minska faktiskt. Det kommer sannolikt att bli en bättre marknad under andra halvåret och det kan få till effekt att kursen hoppar upp ett par snäpp, men det är inte säkert. Det finns ingen riktigt fin tillväxthistorik i bolaget. Man har successivt adderat butiker och det är så klart bra, men jag tycker inte riktigt att man kan se att man når några direkta skalfördelar. Det är naturligtvis så att de senaste åren varit extra tuffa och det gör att jämförelser blir haltande. Man hade även kunnat tänka sig att Byggmax skulle gå ovanligt bra i dessa chockräntetider, men så verkar inte vara fallet. Det är snarare så att Byggmax dras ned tillsammans med resten av byggindustrin och bygghandeln. Det är möjligt att jag är för hård, men jag skulle gärna vilja se att Byggmax har någonting som mer tydligt sticker ut från resten av bygghandeln. Jag kommer inte att göra någonting den närmsta tiden och jag tror fortfarande på bolaget, men jag börjar bli tveksam till att det ska vara mitt största innehav. 

Inga kommentarer: