07 januari 2022

Calliditas: Ökning

Idag när det var allmän oro på börsen efter vad som verkar vara en effekt av att alltfler ser räntehöjningar i närtid i USA och sannolikt, om det blir räntehöjningar i USA, även på andra håll i världen, passade jag på att öka något i Calliditas. Det är möjligt att det är dumt och det är möjligt att jag borde hålla mig till annat, men jag ligger redan tungt inom hotell- och turistnäring och även t ex Byggmax är redan rätt tungt i portföljen. Naturligtvis skulle jag kunnat ha ökat i Skanska eller något annat, eller helt enkelt bara legat kvar med pengarna i väntan på bättre lägen, så blev det dock inte (en del pengar har jag fortfarande vid sidlinjen skall tilläggas och mitt köp i Calliditas idag motsvarar ungefär en tredjedel av vad jag sålde Precise för).

Anledningen till att jag tror att Calliditas kan bli ett bra köp är ingen ny information utan det bygger i mångt och mycket på FDA-godkännandet. Jag tycker inte riktigt att det avspeglas i kursen och jag tror eventuellt att det kan komma en uppvärdering och om det blir fallet så skulle en eventuell minskning av blankningarna ytterligare spä på uppgången. Det finns med andra ord möjlighet till positiva överraskningar vid nuvarande nivåer. Vi får se om det är rätt resonerat. Det kanske det inte är, men i så fall så får det vara så.

Om dagens nedgång fortsätter under nästa vecka så kommer jag nog försöka att öka ytterligare i Pandox, gärna under 130 SEK. Idag handlas bolaget med en ganska rejäl substansrabatt (om jag inte är felinformerad) och det tycker jag inte är helt rimligt. Hotellfastigheter ser jag som intressant för närvarande som jag har skrivit många gånger tidigare.

Inga kommentarer: