14 januari 2022

Bygghemma: Pengar vid sidlinjen

Jag har varit in och ut ett par gånger i Precise Biometrics och det har varit lyckosamt båda gångerna. Det är mycket som är intressant med bolaget och det kan mycket väl vara en intressant investering på sikt, men jag kommer sannolikt inte att köpa in mig igen.

Det är intressant att se hur många tillväxtcase som har tagit stryk den senaste tiden. Min portfölj har klarat sig ganska bra och ligger svagt minus från årsskiftet till idag. Det ska bli intressant att se om nedgången sprider sig brett, t ex genom att det blir utflöden från indexfonder och liknande. Det skulle inte helt förvåna mig med tanke på Rysslandsoron, ränteoron och annan typ av oro. 

Ett bolag som jag tittat lite på är Bygghemma eller BHG som det numer heter. Det är lite lockande och jag tycker att det börjar se ganska intressant ut. Det är ganska annorlunda jämfört med Byggmax, men det kan ändå vara en intressant investering. Det jag mest lockas av är att man expanderar geografiskt. Sverige är bra på e-handel och ligger i framkant. Det tror jag inte alltid att vi själva riktigt ser alla gånger, men så tror jag att det är. Jag tror också att många mindre e-handlare är beredda att sälja till ganska låga multiplar. Det finns nog lite olika anledningar till att det är så. En anledning är att e-handel kräver sin storlek för att vara lönsam (i de flesta fall) och man vill hellre vara en del av konsolideringen än ett offer för denna. Den risk som finns från t ex Amazon verkar med andra ord på sitt sätt till BHG:s fördel. Det behöver inte vara så, men jag håller det inte för otroligt. Det jag ser som ett problem är att man inte har ett eller ett fåtal varumärken utan en ganska brokig skara av varumärken. En del ser säkert det som en styrka, men jag gillar starka varumärken och det är inte riktigt den vägen som bolaget har valt, som jag ser det.

En annan aktie som jag också funderar på är Pandox. Jag har redan en del Pandox-aktier och jag tror kanske att det skulle kunna vara klokt att inte gå in alltför tungt, bl a för att jag även har aktier i Scandic Hotels och TUI.  

Inga kommentarer: