15 juni 2021

Scandic Hotels, Episurf: Aktieköp

Idag så köpte jag några aktier i Episurf. I skrivande stund så har jag fortfarande köpordrar liggande och det är möjligt att det blir några fler än vad jag än så länge köpt. Överlag så tycker jag att bolaget är intressant och jag tycker att det kan vara värt en chansning.

Förutom Episurf så blev det ytterligare ett köp av Scandic Hotels idag. Det är ganska hög omsättning och jag tycker inte att den informationen som gavs motiverar nedgången. Jag läste någonstans att någon tyckte att det var mindre bra att bolaget inte kommenterade likviditeten, men eftersom det inte var på agendan så tycker jag att det är en något märklig kommentar. Enligt mitt synsätt så gav bolaget den informationen som man aviserat.

Det jag tycker är positivt med dagens information från Scandic är att det känns ytterligare troligt att hotellkunder kommer tillbaka när restriktioner släpps. Det var på samma sätt förra sommaren och det är likadant nu. Vaccineringen går på högvarv och i takt med att fler blir vaccinerade så kommer restriktioner att lättas och det i sin tur kommer att göra att efterfrågan på hotellnätter ökar. Det är min arbetshypotes och jag tycker att den informationen som finns tillgänglig stödjer hypotesen.

Jag tror att kursen kommer att repa sig ganska snart. Dagens reaktion nedåt idag tror jag inte direkt beror på att informationen som framkom i sak förändrade så mycket. Få tidningar och nyhetstjänster har fångat upp informationen och det känns rimligt. Det som inte känns fullt lika rimligt som jag ser det är att kursen går ned med 5%. Det kan finns många anledningar till det och vad som triggar säljtrycket kan man så klart fundera över, men jag såg det som en möjlighet att fylla på med fler aktier. Om vi snart är uppe eller över 40 SEK så kommer jag sannolikt att minska för att inte vara så exponerad som jag är just nu.  

Inga kommentarer: