12 augusti 2009

Vem köper AXIS?

AXIS fortsätter att gå starkt på börsen. Just nu ligger kursen på 69 SEK, vilket är 3,75 SEK (5,75%) upp sedan igår. Även under gårdagen gick kursen starkt. Min förhoppning att kunna köpa AXIS-aktier för under 60 SEK om börsklimatet surnar till känns just nu som att det kommer att stana vid en förhoppning, men ingenting är omöjligt. Jag laddade rätt bra med aktier innan Q2-rapporten presenterades så jag sitter redan på en del, men tyvärr ledde inte rapporten till någon rusning, tvärtom till en resa till lägre nivåer.

Eftersom jag gillar aktien och följer den relativt noga är jag naturligtvis intresserad av vem det är som köper. Tidigare fanns det en funktion på Avanza som hette mäklarstatistik som visade vilka aktörer som köpte och sålde en viss aktie, men den verkar vara borttagen. När jag inte hittade den så tänkte jag att funktionen kanske numer var förbehållen Avanza-kunder och eftersom jag länge funderat på att öppna en depå även hos Avanza så slog jag till och anmälde mig till en s k Mini-depå. Tyvärr verkar det som att Mini-kunder inte får så mycket mer information än icke-kunder (jag kunde nämligen logga in direkt på mitt konto, vilket var snyggt). Mäklarstatistiken verkar helt enkelt vara försvunnen.

Är det någon som vet var en gratisätare som jag kan få tag på mäklarstatistik eller är det förbehållet premium-guld-VIP-kunder?

För övrigt så skall det bli intressant att se vad som händer med Precise Biometrics den närmsta tiden. I samband med att de offentliggör villkoren för nyemissionen så kan det nog bjudas på lite nyheter, men det kanske redan är inprisat. Intressant skall det i alla fall bli. Om det blir det ett ryck uppåt så hoppar jag nog av. Jag är inte coolare än så.

Charlie

1 kommentar:

Charlie sa...

Jag letade lite själv och hittade det här https://www.nordnet.se/mux/web/marknaden/marknadsinformation/maklarstatistik/instrument.html?identifier=5150&marketplace=11&marknad=Sverige