15 februari 2008

Börsstrategi för de närmsta månaderna

Jag har de senaste dagarna funderat en del över hur jag skall lägga upp de närmsta månadernas handlande. Under januari månad handlade jag nämligen på mig något mer än vad jag tänkt mig, vilket gör att jag känner för att vara lite försiktig. Frågan är egentligen hur försiktig jag bör vara.

Det finns dessutom en del innehav som jag inte känner mig helt komfortabel med, vilket gör att jag funderar på en mindre vårstädning i portföljen. Innehaven som jag så funderar på att göra mig av med är:

HiQ inköpskurs (snitt): 35,33 SEK, nuvarande kurs: 30,80 SEK
Det känns skakigt inom telekomsektorn och HiQ har, om jag inte minns fel, ungefär hälften av sina intäkter från telekomsidan. Förvisso tror jag inte att Ericsson kommer att dra ned så mycket på forskningen, men det är lättare att göra sig av med konsulter än med anställda, vilket naturligtvis kan få effekter för HiQ. Å andra sidan så har en del banker t.ex. Handelsbanken tyckt till och menat att kursen skall upp. Tyvärr står inte bankernas tyckande så högt i kurs hos mig just nu. Jag litar mer på mitt eget tyckande för tillfället. Det är möjligt att en del eller alla HiQ-aktier åker ur portföljen om ett tag. Ett möjligt scenario är att jag lägger in en säljorder för att förhoppningsvis kunna fånga en topp.

SKF inköpskurs (snitt): 102,13 SEK, nuvarande kurs: 113,25 SEK
SKF har jag köpt i två omgångar och utvecklingen sedan jag köpte har varit väldigt bra. Jag har dock ganska många SKF, vilket gör att jag funderar på att plocka hem en del av vinsten. Det är möjligt att jag säljer om kursen sticker upp mot 120 SEK om några dagar, annars ligger jag nog stilla. Det sägs ju att man skall hålla kvar vid sina vinnare, men jag funderar ändock på en mindre omstuvning.

Öresund Investment inköpskurs: 126,50 SEK, nuvarande kurs: 126,50 SEK
Öresund åkte med av bara farten förra månaden och ligger nu på plus minus noll efter att ha varit nere och vänt. Jag är inte helt övertygad om att Öresund är ett jättebra bolag att äga med tanke på förra årets ganska dåliga investeringar. Det är möjligt att jag säljer Öresund om det pinnar upp ett par steg.

Det är nog mest troligt att jag säljer några HiQ och Öresund, men att jag behåller SKF. Vi får se. Jag skall fundera lite till. Det är ett ganska svårt läge och jag svänger fram och tillbaka hela tiden.

mvh Charlie

4 kommentarer:

Anonym sa...

"Öresund åkte med av bara farten förra månaden". Inte en investering utan en chansning med andra ord.

Charlie sa...

Alla mina investeringar är mer eller mindre chansningar, men, visst, jag kan ge dig rätt i att denna investering var en av de mindre övervägda investeringarna.

mvh Charlie

Oddshandlaren.com sa...

Jag är tvungen att lämna en kommentar och tacka för skrattet din slogan gav mig. En härlig start på morgonen - tack så mycket!

Lycka till i den fortsatta kampen!

Charlie sa...

Det var så lite. Kul att du gillade den.