10 september 2007

XACT BEAR sålda

För ett par dagar bestämde jag att jag skulle hålla mig lugn så länge OMXS-indexet höll sig mellan 0 och 6% på helårsbasis. Eftersom indexet letade sig ner under nollstrecket idag så blev det dags att agera.

Mitt agerande bestod av två saker. För det första så sålde jag mina resterande XACT BEAR för 46,50 SEK. Det är möjligt att börsen faller ytterligare, men jag kände att detta var ett bra tillfälle att göra sig av med björnaktierna. Om börsen stiger kraftigt under ett par dagar så är det möjligt att jag gör ett återköp, men just nu så känns det ganska rätt att inte ha några XACT BEAR.

Den andra delen av mitt agerande var att jag lade in en hel del köpordrar. Jag ligger nu med väldigt många köpordrar faktiskt. Samtliga köpordrar, möjligtvis med undantag för Prevas, gäller stora stabila svenska företag. De flesta av de aktierna som jag har lagt in köpordrar på finns under bevakningslistan till höger. Om kurserna fortsätter ner imorgon så kommer förmodligen någon av dessa att slå in. Aktierna köps, precis som de senaste köpen, på sikt och kommer alltså att vara del i mitt nya långsiktiga sparande.

Förresten så lade jag in tre nya bloggar på www.ekonomibloggar.se. Om ni besöker sidan så kom ihåg att för att ni skall kunna se uppdateringsinformation för bloggarna som måste er webbläsare vara inställd på att godkänna aktiva script. Om ni har denna inställning så kan ni under varje bloggbild se datum för och namn på det senaste inlägget.

Innan jag slutar så skulle jag vilja tipsa om bloggen www.investera.wordpress.com. Den är väldigt intressant. Kul med nya bloggar som handlar om aktier!

mvh Charlie

Inga kommentarer: