03 september 2007

En händelserik dag i portföljen

Idag har det varit en glad dag i portföljen. För det första så meddelade SCA att nuvarande VD:n Jan Åström kommer att ersättas av Bolidens VD Jan Johansson. Detta togs emot väl av marknaden och aktien stack upp ett par procent. Min förhoppning är att VD-bytet kommer att bli en injektion som får lönsamheten att sticka upp. Förhoppningsvis så har Jan Åström städat upp bra så att Jan Johansson får en fin Svanberg-start på VD-skapet.

En annan positiv sak som hände idag var att Handelsbanken meddelade att de säljer SPP som mest har kostat pengar hela tiden till Storebrand. Utan att vara alltför insatt så verkar det som att gamla trygga Handelsbanken gör en riktigt bra affär. Kul!

Broström har även dem fortsatt upp under dagen. I förra veckan meddelade bolaget att man skall återköpa aktier. Dessutom flaggades det upp för att insiders i bolaget fyllt på med mer aktier. Positiva nyheter med andra ord. Jag ligger tyvärr fortfarande en del minus, men läget är ett helt annat än det var för bara nån vecka sedan.

En annan glad nyhet som inte heller den är helt dagsfärsk är att en styrelseledamot i Readsoft köpt på sig mer aktier. Man skall aldrig övervärdera betydelsen av enskilda insiderköp, men just nu behöver jag lite positiva nyheter kring Readsoft. Ett insider-köp är i alla fall inte dåligt :)

Läs också:
Bolidens VD går till SCA, DN.se
Bankerna lyfte börsen, DN.se
Handelsbanken säljer SPP till Storebrand, DN.se

mvh Charlie

Inga kommentarer: