21 september 2007

NIBE in i portföljen

Det händer ganska mycket för tillfället i portföljen. Idag efter en kort tids funderande så köpte jag aktier i NIBE. Jag prickade inte dagslägsta utan fick de för 70,25 SEK, vilket jag tycker är helt OK. Anledningen till att jag köpte var att jag tycker att marknaden överreagerade. NIBE kommer inte att kunna hålla vad de lovat och vinstprognosen och omsättningsprognosen dras därför ned. Detta är naturligtvis tråkigt, men frågan är om det -22%-tråkigt eller om det kanske borde vara -10%-tråkigt från 90SEK-nivån.

Jag är inte helt påläst på NIBE och kommer heller inte att hinna läsa på så mycket, men jag chansar lite. NIBE verkar vara ett välskött bolag och jag tycker att en VD som har tagit ett bolag som NIBE till de nivåer som de är på idag förtjänar stor respekt. Alla bolag ställs inför motgångar från tid till tid. Jag är en förespråkare av att man skall ta tag i problemen när dessa uppstår, något som NIBEs ledning har gjort. Detta är alltså förmodligen helt rätt ur ett bolagsperspektiv även om det i korta perspektivet kommer att kosta lite pengar.

NIBE kommer förmodligen att ligga och skvalpa i portföljen ett tag, men sticker kursen under 60 SEK då drar jag mig nog ur. Å andra sidan om kursen sticker upp till 85 SEK så tar jag nog hem pengar. Det är trots allt ett bolag med problem.

mvh Charlie

4 kommentarer:

Anonym sa...

Tjena Charlie!

Kul att få ta del av dina tankar. Jobbar du med "börsen" eller är det än så länge bara en lönande hobby?

Mvh
Johan

Cristoffer sa...

Vad jag tycker om Nibe:

http://cristofferstockman.blogspot.com/2007/09/en-stjrna-har-fallit.html

Charlie sa...

Hej Johan!

Jag blir väldigt glad när du frågar om jag jobbar med börsen, men det är bara en hobby. Mitt jobb har väldigt lite koppling till börsen faktiskt. Kul att du gillar bloggen.

mvh Charlie

Charlie sa...

Hej Cristoffer!

Jag läste ditt inlägg om NIBE innan jag köpte mina NIBE-aktier. Du brukar ha koll på läget så det känns tryggt att NIBE faller dig i smaken, men det är trots allt ett företag med problem, vilket faktiskt halvt om halvt har fått mig att tveka om det var ett bra köp. Tro det eller ej men min intention med köpet var faktiskt att de skulle hänga med ett bra tag, men nu tvekar jag faktiskt. Det blir ganska dyrt om de skall säga upp 100 pers i Sverige och om de bara trodde att det var en kortsiktig dipp så skulle denna neddragning inte ägt rum. Jag är, som du märker, väldigt kluven för tillfället, men det lutar ändå åt att jag behåller dem ett tag.

mvh CHarlie