29 juni 2007

Länktvång?

Det finns nu ytterligare 3 bloggar på http://www.ekonomibloggar.se/. Processen att lägga till nya bloggar är inte automatiserad direkt, men det går ganska snabbt ändå. Faktum är att det som tar längst tid är att skriva en sammanfattande text om bloggen och den processen kan jag ändå inte automatisera.

Innan jag startade ekonomibloggar.se funderade jag på hur jag skulle kunna marknadsföra den på ett bra sätt. Ett alternativ som jag övervägde var att utnyttja ett länktvång, dvs för att en blogg skall få vara med på ekonomibloggar.se så skulle bloggen vara tvungen att ha en länk till ekonomibloggar.se, lämpligen i form av en liten snygg logo. Bloggtoppen (http://www.bloggtoppen.se/) använder sig av detta system och jag tycker att det känns ganska schyst, men jag valde ändå bort detta alternativ. Det fanns egentligen två anledningar till detta beslut. Den första anledningen var att ekonomibloggar.se då blivit alltför lik bloggtoppen.se, vilket jag ville undvika. Den andra anledningen var att jag vill presentera ett brett urval av ekonomibloggar. Om jag tvingat bloggare att länka till ekonomibloggar.se hade vissa gått om intet och tyvärr hade troligtvis en del av dessa varit bra och läsvärda bloggar.

Jag har nu kommit fram till att jag skall ta fram länklogo som man kan lägga upp på sin blogg på frivillig basis. Detta är naturligtivs en risk, men jag är beredd på att ta denna.

Vad tror ni? Tycker ni att jag resonerar korrekt.

mvh Charlie

3 kommentarer:

Cristoffer sa...

Vad tycker du om förslaget jag presentear å min blogg ang. ekonomibloggar.se ?

Anonym sa...

Jag har inget emot att sätta en knapp liknande den för Bloggtoppen bland dom andra ifall den är i samma format och inte allt för ful. ;)

Det är nog vettigt att inte kräva det dock, men du kan ju ge någon form av bonus till dom som väljer att ha den, ungefär som Bloggportalen.

Knapparna är ju vanligen för att samla statistik, och Bloggportalen har valt att tillåta att man finns registrerad även utan att ha deras knapp, men man hamnar ju sist i alla listor som sorteras efter antal besök.

Admin sa...

Jag skulle verkligen inte ha något emot att ha en knapp.