14 maj 2007

the Economist

För att kunna göra bra aktieaffärer krävs bra information. För att få bra information så krävs det att man har flera källor och eftersom Sverige är en ganska liten marknad för ekonominyheter så finns det all anledning att se sig om i världen för att få bättre koll på vad som händer och sker. En tidning som jag gillar är the Economist.

Till skillnad från mycket annan ekonmijournalistik så går the Economist ner på djupet ganska ofta utan att för den delen inte anknyta till aktuella ämnen. Det kan vara lite svårläst stundtals, men den möda som man lägger ner har man ofta igen då man ofta lär sig något nytt varje gång man läser tidningen.

Vad läser ni? Kommentera gärna.

mvh Charlie

2 kommentarer:

Anonym sa...

Det roligaste tycker jag är när tidningar som the Economist eller Financial Times kommenterar något svenskt företag eller företeelse. Det är då man verkligen får nya perspektiv för ofta är deras vinkel helt annorlunda än den som svenska medier utgår från.

Charlie sa...

Jag håller helt med. Det är också anmärkningsvärt hur sällan som svenska företag tas upp. Hur som helst, olika perspektiv är absolut bra för att göra bättre bedömningar.

Kul att du kommenterar förresten. Det är alltid kul att läsa att det är någon som läser det man skriver.

mvh Charlie