18 maj 2007

Börs-NM

För ett par månader så drogs Börs-NM igång. Jag tog naturligtvis tillfället i akt och passade på att slänga in ett portföljförslag, eller rättare sagt, jag öppnade ett konto på aktieinvest (Aktiespararnas handelstjänst) och köpte aktier för 4500 SEK och betalade 500 SEK för att få vara med i tävlingen. Tyvärr finns det en del restriktioner i tävlingen, vilket gör att det inte är möjligt att byta aktier så ofta som man vill, utan man är begränsad till vissa perioder och får bara göra ett visst antal byten.

Det är lite synd att man inte får fria byten. Jag förstår att det hade blivit administrativt svårare att hålla rätt på alla byten som folk skulle kunna få för sig att göra, men det hade varit mer intressant. Om man hade gett folk frihet att göra så många byten som man vill så hade man dessutom fått slut på debatten om det är riktigt att vara långsiktig eller om det finns lägen då det är bättre att vara kortsiktig. Förmodligen, om antal byten hade varit fritt, så hade någon vunnit som gör väldigt mycket byten. Det är vad jag tror.

Hur som helst, vår portfölj (min och min medtävlares portfölj) består av Raisio Group, ett finländskt Life Sience-bolag som jag inte kan så mycket om, Lundbeck A/S, ett danskt läkemedelsföretag som jag heller inte kan så mycket om, Gunnebo Industrier, ett ganska litet svenskt verkstadsföretag som är en av mina favoriter på börsen, och SECO Tools, som också är ett litet svenskt verkstadsföretag. Det har gått sisådär hitintills. Om jag inte missminner mig så ligger vi runt +-0%. Lundbeck A/S har utvecklat sig sämst och Raisio Group har utvecklat sig bäst hitintills.