17 februari 2023

Ferroamp: Märkligt stor förlust i Q4

Ferroamps rapport blev för mig en besvikelse. Det ska sägas direkt att jag inte har satt mig in i siffrorna och det kan vara så att man väljer att rensa bort en hel del i Q4-rapporten, men det som direkt slog mig när jag tittade på rapporten översiktligt var förlusten. Det verkar som att man inte har full koll. Att rapporten dröjde till efter börsdagens slut ger heller ingen bra känsla. En annan sak som oroar är att det verkar vara ganska stor omsättning på chefer och det är heller inget bra tecken. Ytterligare en anledning att jag känner mig tveksam är att man verkar ha svårt att riktigt komma loss med försäljningen utanför Sverige, men det är mer någonting jag läst andra tycker än någonting som jag riktigt själv bildat mig en uppfattning om.

Det är absolut så att omsättningsökningen är imponerande, men det låg i korten och jag har svår att se att det helt går att bortförklara förlusten med att omsättningsökningen "kostat på". Man skulle kunna argumentera att problemet är identifierat och att man vidtar åtgärder, men det känns ändå inte helt bra. En annan viktig komponent i det hela är naturligtvis att marknaden som helhet kommer att växa mycket under de kommande åren och det är naturligtvis positivt att bolaget kan rida på en så tydlig trend.

Sannolikt kommer jag att ligga kvar ett tag till för jag vill inte göra något förhastat, dock måste jag säg att jag mycket väl kan lämna om det blir ett ryck uppåt av någon (vad jag bedömer) icke-anledning eller om marknaden som helhet tickar upp och drar med sig Ferroamp. Det är möjligt att jag kommer på andra tankar när jag tittat på rapporten mer i detalj.

Inga kommentarer: