16 februari 2023

Careium: Lämnat efter dagens uppgång

Idag presenterade Careium sin rapport och jag kollade lite snabbt och kom fram till att det skulle kunna vara en bra idé att följa planen och lämna när kursen nådde 12 SEK. Eftersom det verkade vara bra tryck så la jag ordern något högre och det blev försäljning runt 13 SEK. Jag är nöjd. Det blev ingen större vinst totalt sett. Mitt första köp gjordes över nuvarande nivåer och när kursen pendlade kring 8 SEK så tyckte jag att det var värt att öka (och gjorde också det). 

Jag är lite tveksam till Careium faktiskt och det är en anledning till att jag lämnat. VD-bytet tycker jag känns lite märkligt. Det var lite märkligt att VD:n hoppade efter avknoppningen och jag tycker att utnämningen av kommande VD:n kom väldigt snabbt efter att Maria Khorsand annonserats som temporär. 

Det jag också känner tveksamhet inför är risken för att bolaget kan komma att hamna i dålig dager om det visar sig att utrustningen inte levererar som det är avsett. Det var ett tag sedan nu, men det har varit en del skriverier om en konkurrent till Careium och det kan inte ha varit bra för bolaget och man skulle även kunna se situationer där t ex väcks skadeståndskrav. Det i kombination med att man växer snabbt känns som en risk.

En annan anledning till att jag är lite tveksam är att jag tror att det kanske kan bli så att andra tekniker kan komma att i viss mån göra tjänsterna och produkterna överflödiga. I kort perspektiv så förstår jag att trygghetslarm inte kommer att bytas ut mot t ex uppkopplade armbandsur eller liknande, men i ett längre perspektiv så kanske larmknappar och liknande kopplas till t ex inbrottslarm. Det är möjligt att jag drar denna punkt lite långt

Att köpa på dessa nivåer tycker jag egentligen inte är fel. Vi har en åldrande befolkning och sannolikt kommer efterfrågan på tjänsterna att hållas på höga nivåer under många år framöver. Man verkar på många sätt vara på rätt spår när det kommer den brittiska verksamheten. Den stora användarbasen är också en intressant tillgång.

Det ska bli intressant att följa bolaget framöver, men - om ingenting oförutsett händer eller att jag bara helt enkelt kommer på andra tankar - så kommer det att bli från sidlinjen.

Inga kommentarer: