30 januari 2019

SCA: Påfyllning

Jag har haft tur två gånger i rad nu med överreaktioner på rapporter. Byggmax stack ner rejält och efter ett tag så repade det sig. När det sedan visade sig att VDn hade passat på att köpa efter rapporten så stack kursen upp ytterligare. Det finns som jag ser det mycket som talar för Byggmax just nu och jag tror att en kurs på 40-45 SEK är möjlig innan året är slut. Det kan så klart även gå åt andra hållet, men jag är optimist när det kommer till Byggmax. Egentligen borde jag minska med tanke på hur stort innehavet är. Vi får se.

Idag så rapporterade SCA och jag tyckte att reaktionen ner var lite märklig. Efter att ha läst en del om skogsbolagen den senaste tiden så tycker jag att det ser intressant ut och att kursen stack ner från dagens relativt sett låga nivåer (om man t ex tittar på skogstillgångarna). Med tanke på siffror och den stundande utdelningen så blev det ett snabbt beslut och jag fyllde på. Den initiala nedgången byttes ut mot en uppgång och det var så klart välkommet (och ren tur). Jag ligger lite väl tungt i SCA efter dagens påfyllning och det kan bli så att jag minskar, men jag känner mig inte helt obekväm så det kan bli att jag ligger kvar ett tag, kanske över utdelningen.

Överlag så är jag fundersam över om det är klokt att ligga så tungt viktad mot aktier som jag faktiskt gör. I slutet av förra året köpte jag en del skogsbolagsaktier som har utvecklats OK och mina påfyllningar i Byggmax har heller inte varit helt fel, likaså påfyllningen i Camurus. Tyvärr så har bra köp blandats med allt annat än bra köp som t ex Mekonomen för att nämna ett av de senaste snedstegen.

Jag har tänkt göra en sammanställning av hur Byggmax har utvecklats de senaste kvartalen så att jag vet vad jämförelsetalen är för de kommande kvartalen. Marknaden borde egentligen ta i beaktande att städningen i Skånska Byggvaror mer eller mindre är gjord och att innevarande år inte kommer att tyngas på samma sätt som de senaste åren samt att de nya butikerna sannolikt kommer att båda öka omsättning och vinst. Det finns så klart en stor osäkerhet, och det är där jag och nästan alla andra verkar tänka olika. Även om jag känner mig relativt trygg så kommer det sannolikt att bli en skakig resa och jag kommer eventuellt att minska något om det tickar upp ytterligare något. Att sälja för tidigt är annars min paradgren så eventuellt så försöker jag att låta bli. Vi får se.

Inga kommentarer: