06 oktober 2016

Lundaluppen är tillbaka

En saknad bloggare är tillbaka. Lundaluppen har bestämt sig på tvåårsdagen från det att han la ner bloggandet att återuppta det. Jag håller inte med allt Lundaluppen skriver, men jag uppskattar alltid att läsa hans inlägg. Det skall bli intressant att se vad han har för tankar.

Det har inte blivit några ändringar i portföljen. Jag är som jag tidigare skrivit lite tveksam till Matse Holding och HM. Matse är jag tveksam till framförallt för att den är en för stor del av min portfölj i kombination med att jag inte riktigt känner mig säker längre på att man kommer att ta en stor del av marknaden. HM är jag tveksam till därför att jag tror att förändringarna i marknaden kommer att göra det tuffare framöver för bolaget. Om HM skulle ticka upp ett par snäpp så är det möjligt att jag säljer.

Hanza Holding och Doro är nytillskotten som jag inte riktigt har hunnit sätta mig riktigt in i. Doro har gått upp lite efter att det kommit in några rekommendationer som följt av att efterspelet kring upphandlingen som Doro Care varit med i ser ut att vara slut.

På köpsidan så tittar jag faktiskt lite på Telia. Under dagen var man nere och nästa nuddade 38 SEK. Bolaget är redan mitt i särklass största innehav och det är så klart ur ett riskperspektiv hål i huvudet att plöja in mer pengar i bolaget, men så har i alla fall tankarna gått. Det kommer förmodligen inte att bli så, men det är i alla fall så tankarna har gått. Om drygt två veckor som kommer 1,5 SEK att delas ut och förhoppningsvis kommer man ganska snart att få besked hur man kan ta sig ur Euroasien och hur det kommer att gå med böterna. Min idé är att det kan komma att skingra många frågetecken och att det kan få bolaget i nytt ljus.

Ett annat bolag som jag faktiskt tycker ser lite intressant ut är Ericsson. Det finns stora problem och det är mycket som måste redas ut, men jag tror att saker och ting kan hända och att kursen kan jobba sig upp från dessa nivåer. Det är bara en lös idé och ingenting som jag har funderat närmre på, men det hur som helst så tankarna går.

Inga kommentarer: